Dobrev Klára bejelentette: Mindenkinek újraszámolják a devizahitelét, akár visszafizette már, akár nem

A DK miniszterelnök-jelöltje eloszlatta a kételyeket.

Beszámoltunk arról, hogy az Európai Bíróság devizahitelekkel kapcsolatos döntése után demonstrációval egybekötött sajtótájékoztatót tartott Varju László, a Költségvetési Bizottság elnöke és a DK újpesti országgyűlési képviselőjelöltje és dr. Marczingós Lászlóval, az ügyet az Európai Bíróság elé beterjesztő ügyvéddel péntek délelőtt a Kúria épülete előtt.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy 2022 után az új kormány kárpótlási törvényt fog alkotni, és rendezik a devizahitelesek helyzetét.

A törvényjavaslat részleteit csütörtökön Dobrev Klára részletezte, erről ebben a cikkünkben írtunk bővebben.

Dobrev Klára ugyanakkor pénteken Facebook-oldalán hangsúlyozta, hogy nem csak azok helyzetét rendezik, akik még nem fizették vissza a hitelt, hanem azokét is, akik már visszafizették:

„Sokan írtatok nekem a devizahitel-kárpótlási törvénnyel kapcsolat, hogy mi lesz azokkal, akik már visszafizették a hitelüket.

Amikor az újraszámolásról beszélek, akkor

azokra is gondolok, akik már visszafizették a tartozásukat.

Akik igazságtalannak érzik a bank velük szemben alkalmazott eljárását, akár most, akár korábbi devizakölcsönök kapcsán, annak jár a kárpótlás.

Újraszámoljuk az összes devizahitelt, a tisztességes elszámolás mértékét pedig az adósok és a pénzintézetek képviselőivel közösen fogjuk meghatározni.

A 2022-es kormányváltás után devizahitel-kárpótlási törvényt hozunk, hogy egyszer és mindenkorra valódi segítséget kapjanak azok a károsultak, akik Orbánék tisztességtelen árfolyam-politikája miatt, egyedül viselték a terheket!”

Valódi Hírek