Kálmán Olga: Dobrev Klárával fényt fogunk deríteni arra, mit műveltek Orbánék a kínai vakcinával (+videó)

A párt szerint mutyiszagú, a kormány miért ajándékozta el ingyen a méregdrága Sinopharmot.

„Év elején, amikor kiderült, hogy a kormány 7 millió adag keleti vakcinát kötött le, több helyen megjelent az oltóanyagok árainak összehasonlítása. A hivatalos áradatok szerint a Pfizerből 15,5, az AstraZenecából 1,82, a Modernából 19, a Janssenből 8,5, a Szputnyikból 9,95, a Sinopharmból viszont 31,5 euróba kerül egy adag oltóanyag.

Ez alapján kijelenthetjük, a kínai vakcina messze a legdrágább valamennyi között, és most ezeket ajándékozzák nyakra-főre”

– mondta Kálmán Olga, a DK elnökségi tagja az online sajtótájékoztatóján.

A Népszava hétfőn reggel közölt összesítéséből ugyanis kiderült, kormány az eddig Magyarországra érkezett közel 20 millió adag koronavírus elleni vakcina 7,5 százalékát, valamivel több mint 1,5 millió adag oltást adott tovább külföldre, ennek 40 százalékát adományként, azaz ingyen.

A továbbadott vakcinák értéke körülbelül 7 milliárd forint, amelyből nagyjából 4,5 milliárd forintnyi volt ajándék.

Az elajándékozott vakcinák kétharmada, összesen összesen 400 ezer darab pedig a legdrágább kínai Sinopharm volt.

„A Demokratikus Koalíció szerint meglehetősen mutyiszagú, amit a kormány a kínai vakcinák kapcsán művel. Ha bevásároltak belőle, miért ajándékozzák most tovább?

Ha annyira jó és megbízható a vakcina, ahogy azt hónapokon keresztül állították, akkor most miért szabadulnak meg tőle?”

– mondta ezzel kapcsolatban Kálmán Olga.

„Mi, európai magyarok elképesztőnek tartjuk, hogy Orbánék egy világjárványból is képesek hasznot húzni, hogy a saját titkos bankszámláikat gyarapítsák. Persze a kérdéseinkre senki sem fog választ adni, de sokáig nem hallgathatnak:

a 2022-es választás után a Dobrev Klára vezette kormány fényt fog deríteni erre a rejtélyre is”

– tette hozzá a DK elnökségi tagja.

A teljes tájékoztatót itt tudod megnézni:

Valódi Hírek