Dobrev Klára: Egyszerű többséggel is lebontjuk Orbán korrupt rendszerét (+videó)

Aki abban bízik, hogy a választások után béke lesz, az téved.

A következő parlament akár egyszerű többséggel is alkotmányellenesnek fogja kimondani a Fidesz által kétharmaddal elfogadott alaptörvényt — mondta Dobrev Klára az ATV Egyenes Beszéd című műsorában hétfőn.

A Demokratikus Koalíció miniszterelnökjelöltje hangsúlyozta:

egyszerű többséggel is le fogják bontani az Orbán-rendszert.

Hozzátette azonban, hogy aki arra számít, hogy a tavaszi választások után béke lesz, és Orbán Viktor hátradől, az téved.

Azt mondta:

„aki nem számol le az Orbán-rendszerrel az áprilisi választások után, azzal az Orbán-rendszer fog leszámolni”.

Kijelentette továbbá, hogy a választók számára egyértelművé kell tenni, hogy ha az ellenzéki összefogásra szavaznak, akkor azzal elfogadják azt is, hogy a következő parlament akár egyszerű többséggel is alkotmányellenesnek fogja kimondani a Fidesz által kétharmaddal elfogadott alaptörvényt.

Ez azért fontos, mert az új kormány az alaptörvény alapján még költségvetést sem tudna módosítani, hiszen a költségvetési tanács akár nemet is mondhat.

Ezért is szükséges kimondani az alaptörvényről véleménye szerint, hogy az

alkotmányellenes.

„Aki ránk szavaz, úgy szavazzon ránk, hogy ha az egyszerű többséget szerezzük meg, akkor is le fogjuk bontani az Orbán-rendszert”

— fogalmazott.

Beszélt az Alkotmánybíróságról is, ami szerinte „elveszítette Alkotmánybíróság jellegét”.

” (…) ezért a parlament visszaveszi a jogköröket. Innentől minden olyan kétharmados jogszabályt, amit kifejezetten azért hoztak létre, hogy a következő kormány ne kormányozhasson, alkotmányellenesnek tekintünk”

— mondta.

Felmerült, nem tart-e attól, hogy ha egyszerű többséggel az alaptörvényt alkotmányellenesnek tekintik, akkor káosz lesz, a Fidesz emberei pedig az utcára vonulnak, azt felelte:

„sokféle forgatókönyvet dolgozunk ki.

Arra is, hogy lesz pár felbujtatott őrült. A 2002-es és 2006-os választások után is, mindig, mikor a Fidesz elveszíti a választásokat, bepróbálkozik”.

Az előválasztás véleménye szerint átlátható és tisztességes verseny. Dobrev Klára arról is beszélt, hogy koalíciós árnyékkormányra készül, ami azt jelenti, hogy a koalíciós pártoknak kell jelölniük embereket.

Hangsúlyozta, hogy jövő áprilistól teljesen más típusú kormányzás jön majd.

„El kell kezdeni tárgyalásokat folytatni az orvos kamarával, a pedagógusokkal, a civilekkel, a szakértőkkel”

— tette hozzá. A Fudan Egyetem ügyére is a kormányváltás lesz a megoldás szerinte.

A teljes beszélgetést >>ITT<< tudod megnézni.

 

Valódi Hírek