Megszólalt az augusztus 20-ai turulmadaras gigafelvonulás szervezője: Nincs mindennel megelégedve

Szerinte meg kell hallani a kritikai hangokat is.

Nyilatkozatot adott Illés Gabriella, az augusztus 20-ai monstre felvonulás közismert szervezője. A producer arról beszélt, hogy két évvel ezelőtt kapott felkérést a cége, a TulipánTündér Film & Event Productions Kft. az államalapítás ünnepére időzített felvonulás megszervezésére.

A szervező arról nem nyilatkozott, pályázat vagy megrendelés során választották ki a cégét a rendezvény megvalósítására. Emellett a megrendelő hivatal nevéről, a munkáért fizetett összegről és az alvállalkozók számáról és munkájáról sem számolt be. Illés az állammal kötött szerződésre hivatkozva tagadta meg a válaszokat.

Elmondása szerint közel 1000 előadóművész működött közre a rendezvény során.

{M}aradéktalanul most sem vagyok elégedett, de összességében az vagyok, és örülök a sok pozitív visszajelzésnek.

A kritikai hangokat pedig – mint minden esetben – most is meg kell hallani, amit abból jogosnak érzünk, azokon pedig el kell gondolkozni, és a későbbiekben szem előtt tartani” — nyilatkozta a felvonulásról.

A produkciós cég árbevétele a működése első két évében egyébként nulla forintos árbevétellel működött, tavaly pedig mindössze 18,4 millió forintos árbevételről ért el, és mindegyik évben veszteségesen működött. Illés hasonló nevű másik cége, a TulipánTündér Produkciós Non-Profit Kft. sokkal sikeresebb: 2013-ban alapította a tulajdonos,

2017-ben pedig már 1,3 milliárd forintos bevételről adott számot.

A 2018-as adózási évben szintén 1 milliárd feletti bevételt értek el, abban az évben a cég nettó 380 millió forintos nyereséggel zárta az évet. 2019-ban azonban mindössze 249 millió forintos bevételük volt, emellett pedig 626 millió forintos adózott veszteséget ért el a vállalat. Tavaly év végén a nonprofit céget fizetésképtelenné nyilvánították, majd csődeljárást indítottak ellene.

Érdekesség, hogy

Illés Gabriella kollégája volt 2017 és 2019 között Ruszlan Rahimkulov orosz milliárdos,

aki a Forbes leggazdagabb magyarokat (!) jegyző listáján a hetedik helyen szerepel 240 milliárd forintos vagyonnal. A Tulipántündér olyan szuperprodukciókat jegyez, mint az Álomutazó, amelyet a bemutatás évében több mint 50 ezren láttak.

(24.hu nyomán)

Valódi Hírek