Kiakadt a DK szakpolitikusa: Orbánék a magyarok életével játszanak, teljesen megtorpant a tömeges oltás itthon (+videó)

Dr. Komáromi Zoltán szerint a kormány hibájából csúsztunk vissza az uniós átoltottsági listán.

„A koronavírus-járvány első hullámának kitörése óta újra és újra bebizonyosodik, hogy Orbánék nem képesek kezelni a veszélyhelyzetet. Sem a védekezés, sem a megelőzés, sem a járvány kezelése nem volt megfelelő, ahogyan később a védőoltások kezelése sem.

Számtalan hiba csúszott a rendszerbe, és nyáron végleg megtorpant a tömeges oltás”

– mondta dr. Komáromi Zoltán, a DK egészségügyi szakpolitikusa a pénteki sajtótájékoztatóján.

A szakpolitikus hozzátette, eközben Európa más országaiban nem állt meg az élet, gőzerővel oltottak, tekintettel arra, hogy a különböző mutánsok, így például a delta variáns rendkívül veszélyes.

„Ám Orbánék mégsem szorgalmazzák az oltás felpörgetését, mintha soha nem is lett volna járvány”

– jelentette ki dr. Komáromi.

„A Demokratikus Koalíció szerint egyértelműen Orbánéknak köszönhető, hogy Magyarország a 17. helyre csúszott vissza az Európai Uniós átoltottsági listán.

A kormány szokás szerint a magyarok életével játszik, amikor nem képes megszervezni a tömeges oltást”

– mondta a háziorvos, aki szerint az Orbán-kormány hibája, hogy az emberek bizalma megrendült az oltásban.

„A sorozatos mellébeszélésnek, a tájékoztatás hiányának, a keleti vakcinákkal kapcsolatos bizonytalanságnak nem is lehetett más eredménye, mint a bizalmatlanság fokozódása.

Mi, európai magyarok felháborítónak tartjuk azt a következetlenséget, ahogy a kormány kezelte az egész koronavírus-járványt és a védőoltás kérdését”

– jelentette ki a DK-s politikus, hozzátéve, az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ adatai szerint Magyarország már az uniós átlaghoz képest is leszakadóban van.

„Hiszen, miközben az EU egészére vetítve a felnőttek 75,5 százaléka már legalább az oltás első dózisát megkapta, addig itthon csak 67,4 százalék. A teljes két dózist az EU-ban 66,8 százalék, míg Magyarországon ez 64,8 százalékos arányban kapták meg a lakosok”

– részletezte az adatokat dr. Komáromi, aki szerint ez az arány azért is nevezhető tragikusnak, mert „az Orbán-kormány korábban azzal kérkedett, hogy Magyarország Európa élvonalában van”.

Komáromi szerint a korlátozások feloldásával a kormány azt érte el, hogy aki addig nem oltatta be magát, az már nem is tartja ezt szükségesnek. Holott a szakértők szerint a vírusvariánsok súlyos negyedik hullámot hozhatnak – közölte a DK politikusa.

A teljes videót itt tudod megnézni:

Valódi Hírek