Véletlenül Szijjártó-kritikus cikk jelent meg a fideszes Indexen, villámgyorsan törölték

Reméljük, a szerzőt azért nem rúgják ki.

A választások közeledtével egyre nyíltabban a Fidesz szolgálatába áll az Orbánék által tavaly megszerzett és saját propagandistáikkal feltöltött hírportál, az Index.

A Media1.hu most egy újabb kínos mozzanatot szúrt ki a propagandaüzemmódra váltott lapnál: kedden

„Kiosztotta Szijjártót a WHO főigazgatója”

címmel jelent meg egy anyag az Indexen, amelynek eredeti változatát megőrizte a Hírkereső nevű aggregátor-oldal, a linkre kattintva azonban már hibaüzenet jön be, a cikk nem elérhető.

A Média1 érdeklődésére Starcz Ákos, az Index.hu Zrt. vezérigazgatója először gondolkodási időt kért, majd később azzal a „magyarázattal” állt elő, hogy náluk az a belső szabály, hogy egyetlen közéleti szereplőt sem neveznek címben csupán a vezetéknevén, hanem törekednek arra, hogy kiírják a keresztnevét is.

Starcz azonban jókorát füllentett: a cikket ugyanis teljesen átírták, Szijjártó neve pedig teljesen kikerült a címből.

Az eredetileg

„Kiosztotta Szijjártót a WHO főigazgatója”

című cikk új címe ez lett:

„A Financial Times is hozza a WHO-főigazgató és a magyar külügyér csörtéjét”

A híren belül pedig már pusztán annyit állítanak, hogy Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz főigazgató Szijjártó Péterrel közös sajtótájékoztatóján sajnálatát fejezte ki, hogy „egyes országoknak” szándékában áll más nemzetek kárára oltani saját polgáraikat, és hogy kérdéses az emlékeztető oltások hatásossága.

Az Index átírt cikke arra már nem tér ki, hogy nem csak arról van szó, hogy Szijjártónak panaszkodott a WHO főigazgatója „egyes országokra”, hanem konkrétan a magyar oltási gyakorlatot is kifogásolta.

(Media1.hu nyomán)

 

Valódi Hírek