Torkig van Orbánékkal a szakértő: 800 napot (!) kell várni egy térdprotézisre

Egészségügyi reform Fidesz módra.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, július végére

46 milliárd forinttal

tartoztak beszállítóiknak a magyar kórházak a háttérintézményeikkel együtt, az adósságállomány növekedése egy hónap alatt 4,6 milliárd forint volt.

Eközben a várólisták hosszú évekre nyúlnak, a beígért egészségügyi reform pedig sehol sincsen, ahogy arra Lantos Gabriella felhívta a figyelmet Facebook-oldalán kedden.

A szakértő részletezte azt is, hogyan lehetne megoldani ezt a helyzetet, és mit kell tennie majd a következő kormánynak:

„Nincs egészségügyi reform. Így aztán nincs ellátás és pénz se.

A kórházak adóssága már megint azt egekben, 46 milliárd. Miközben a várólisták újra elviselhetetlenül hosszú évekre nyúlnak: térdprotézis műtétre Nyugat-Magyarországon 800 napot kell várni.

A választásokig ez már nem is változik. Azt követően azonban biztosan. A kórházi ellátást teljesen át kell alakítani. Valakinek ezt meg kell csinálnia: vagy az új kormánynak vagy a mostaninak.

✅ a legtöbb ellátást egy szinttel lejjebb kell nyújtani: a legtöbb belgyógyászati panaszt a háziorvos látja majd el.

✅ A városi kórházak szakrendelőibe a bonyolultabb esetek kerülnek. Ott lesznek az egynapos sebészetek és a nappali kórház. A kisebb betegségeket ezek fogják gyógyítani. Este mindenki otthon aludhat.

✅ A városi kórházak ágyait ápolási osztályokká alakítják. Ha minden járásban könnyen el tudják helyezni az időseket, senki sem fog ezért 170 ezret fizetni hálapénzként.

✅ Kórház az lesz, ahonnan nem megy tovább a mentő. Sürgősségivel, traumatológiával, onkológiával, szívsebészettel, intenzív ellátással. Ahol minden komoly betegséget ki tudnak vizsgálni és meg is gyógyítják.

✅ Ezekben a centrumkórházakban és klinikákon koncentrálódnak a legjobb szakemberek, a fejlett technika.

✅ Ehhez a helyi betegségekhez igazodó jól szervezett és kötelező betegutakat kell kialakítani. Az új szabályozáshoz minőségi elvárásokat és a valós költségeknek megfelelő pénzt is kell adni.

✅ Ki kell azt is találni, a hálapénz után mivel motiválják az orvosokat és ápolókat. És milyen ösztönzőt kínálnak a jobb ellátást megvásárolni akaró pácienseknek.

Az új kormány megalakulásáig tartó 1 évben még sokat fog romlani a helyzet.

Nehéz lesz a romeltakarítás.

De neki kell látni❗”

Valódi Hírek