Kiderült, milyen aljasságokkal próbálták minden áron eltitkolni Orbánék a harmadik hullám tragikus valóságát

Nem jött össze.

Bucsi László székesfehérvári kórházigazgató áprilisban adatokat osztott meg a nyilvánossággal a COVID-járvány súlyosságával kapcsolatban, ezek után pedig a Belügyminisztériumban vonták kérdőre — derül ki a Direkt36 hétfőn megjelent anyagából, amelyben azt tárják fel, hogyan próbálta eltitkolni a kormány a járványhelyzet valós súlyosságát.

A lap emlékeztet, hogy a kormány annyira bízott az oltási programban, hogy az addigi legsúlyosabb, harmadik hullám elején

hetekig vártak a szigorításokkal.

Ahogy vészesen megugrott a fertőzöttek száma, a Fideszben elindult egy belső vita arról, hogy megmutassák-e, mi zajlik a kórházakban: végül mindent megtettek, hogy a rájuk nézve kellemetlen információk és adatok ne szivároghassanak ki.

A kormány a lap forrásai szerint politikai kockázatot látott a kórházi állapotok bemutatásában, ezért fektettek akkora energiát a nyilvánosság kizárásába.

Bucsi László székesfehérvári kórházigazgatót személyesen Pintér Sándor belügyminiszter személyesen vonta kérdőre azután, hogy a tiltás ellenére adatokat osztott meg a nyilvánossággal. Bucsi még áprilisban beszélt arról, hogy náluk a lélegeztetőgépre került betegek 84 százaléka halt meg, a holttestek pedig már nem fértek el, ezért béreltek két hűtőkonténert, de már azok is megteltek.

„Olyan Magyarország történetében nem volt még, hogy a krematóriumokat arra kérték, hogy három műszakban dolgozzanak”

— mondta akkor. Ezután a belügyminiszter személyes elbeszélgetésre hívta a kórházigazgatót, ahol kérdőre vonta.

A Direkt36-nak több kórházi forrás is úgy nyilatkozott, hogy a harmadik hullám csúcsán kapacitásproblémák miatt több vidéki és fővárosi kórházban is előfordult, hogy a 60-70 év feletti betegeknek esélyük sem volt lélegeztetőgépre kerülni, ezért a túlélési esélyeik is csökkentek.

Noha február közepén már nyilvánvaló volt, hogy a brit variáns miatt baj lesz, a kormány csak március elején lépett, kormányzati források szerint azért, mert túlzottan bíztak az oltási programban, továbbá a nyitáspárti közhangulattal sem akartak szembe menni.

Orbánék tudatosan kerülték azt a témát is, hogy a járvány áldozatainak száma nemzetközi összehasonlításban a legmagasabbak közé tartozott, ezt hivatott elfedni a sikerpropaganda, és ezért hangsúlyozták inkább az oltási program gyorsaságát.

A teljes anyagot, amelyben több tucat forrás szólal meg, >>ITT<< tudod elolvasni.

 

Valódi Hírek