Gyurcsány elmondta, kit tart a legalkalmasabb jelöltnek az Orbán-maffia elszámoltatására

Nem lehet megalkudni a Fidesszel.

„Kezdődik:) Indul az előválasztás.

Azt döntjük most el, hogy kik váltsák le Orbánékat. Ez az előválasztás.

Arra kérlek benneteket, hogy ajánljátok a DK egyéni jelöltjeit és miniszterelnök-jelöltjét, Dobrev Klárát.

Együtt győzni fogunk. És megmutatjuk, hogy nem csak győzni, de kormányozni is tudunk.”

– ezekkel a szavakkal ajánlotta hétfőn a DK elnöke Dobrev Klárát az ellenzéki előválasztók figyelmébe.

Mint arról beszámoltunk: Dobrev a legfrissebb felmérések szerint nagyon elhúzott a sokáig nagyjából azonos támogatottságú Jakab-Dobrev-Karácsony trióból, köszönhetően annak, hogy az Európai Parlament alelnöke végigkampányolta a nyarat, az ország mind a 106 választókerületébe ellátogatott.

A független Civitas Intézet felmérése szerint így állnak a számok:

  • Dobrev Klára: 32%
  • Jakab Péter: 23%
  • Karácsony Gergely: 16%

A Tarlóst dupla végkielégítéssel és díszpolgári címmel búcsúztató Karácsony helyett Dobrev valódi elszámoltatásra készül, amelynek kivitelezéséről már hónapok óta a legjobb jogászokkal tárgyal.

Dobrev a szlovákoknál is szigorúbb antikorrupciós intézkedésekre készül, ahol a teljes vagyonelkobzás is az arzenál része, nemzetközi kapcsolatrendszerét pedig az ország uniós elköteleződésének és tekintélyének helyreállítására használná.

Nem véletlen, hogy a Fidesz belső rezdüléseit mindig precízen lekövető Pesti Srácok nevű propagandaportál szombaton már

Dobrev Klára az élre tör

címmel közölt rettegő cikket arról, hogy a friss kutatások szerint a Fidesznek a legkeményebb elszámoltatást ígérő jelölt áll győzelmre az ellenzéki előválasztáson.

A fideszes propagandisták idézik a legfrissebb számokat, amely szerint Dobrev 32-16 arányban vezet Karácsonnyal szemben, és megjegyzik azt is, hogy Dobrev annak ellenére tört az élre, hogy a liberális sajtó Karácsonyt és Jakabot sztárolta.

“Ami két hónapja még Karácsony–Jakab meccsnek látszott, az ma Dobrev-győzelemnek látszik. A kutatások persze valamennyit tévedhetnek, de Dobrev már népszerűbb, mint a pártja, az bizonyos.

Ha nem lesz valami nagy változás, vagyis Jakab nem kerül vissza a pikszisbe valahogy, vagy Karácsony nem vált kommunikációs csapatot, akkor már az első forduló után sem lesz kétség a győztes felől.”

– retteg a fideszes szerző Dobrev győzelmétől, ennél pedig nem is kell biztosabb visszaigazolása annak, hogy jó úton jár az egyetlen női miniszterelnök-jelölt.


.

Valódi Hírek