Belháború a Fideszben? Balog Zoltán durván beszólt Szájer Józsefnek az életmódja miatt

Nem tudjuk elfogadni a homosze×uális kapcsolatot – jelentette ki a fideszes püspök.

A szülők jogának és felelősségének nevezte a gyermeknevelést a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke Kunszentmiklóson, az Áldás Református Óvoda alapkőletételi ünnepségén hétfőn az MTI beszámolója szerint.

„A szülők joga és felelőssége a gyermekek nevelése, ahogyan nagyon helyesen ezt a magyar törvényhozás kimondta, és ha azt el akarják venni a szülőktől, akkor az a világ nagyon rossz irányba indult el”

– mondta Balog Zoltán püspök.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának egykori vezetője szerint az alapkőletétel helyszíne szimbolikus, nem üres, bontás előzte meg, ezért jó lenne, ha megtanulná mindenki: nincs olyan, hogy senki földje, a gyermek lelke soha nem senki földje.

„Ha mi nem építjük oda azokat az épületeket, amelyek valóban tartósak és jövőt adnak a gyermekeknek, akkor majd más épít oda, és amikor más épít oda, akkor először bontani kell, és utána lehet építeni”

– fogalmazott.

Balog Zoltán azt mondta, a gyermek Isten ajándéka, így kell tekinteni rá, ez kötelezi a szülőt, az iskolát, az államot, az egyházat, és „akkor nem lesz illetéktelen beavatkozás, mert ez a legnagyobb védelem”.

„Úgy kell nevelni, hogy az életnek legyen értelme tíz, húsz, harminc meg száz év múlva is”

– vélekedett a püspök, aki szerint nincs olyan gyermek, aki véletlenül született volna erre a világra, ezzel a felelősséggel kell hozzájuk viszonyulni, őket nevelni és szeretni.

Balog Zoltán nemrég a Népszavának adott interjújában arról beszélt, azt látja, a református gyülekezetek egyik legfontosabb elvárása, hogy az egyház ne politizáljon.

A Fidesz melegellenes törvényével kapcsolatban elmondta: az egyházuk már 2004-ben kiadott egy állásfoglalást a házasságról, a melegségről vagy épp a gyerekek védelméről.

“A homosze×uális hajlamot nem minősítjük, a homosze×uális kapcsolatot viszont nem tudjuk elfogadni.

Az Úristennek és tanítványainak gyűlölniük kell a bűnt, de szeretniük kell a bűnöst”

— mondta, hozzátéve, hogy a törvény szerinte nem mossa össze a ped0fíliát a homosze×ualitással, és teljes mértékig egyetért azzal, hogy a pedofiltörvénnyel a 18 éven aluliak körében korlátok közé szorítják a homoszexualitás népszerűsítését.

(via mti)

Valódi Hírek