FRISS: Újabb oltási akciót indít ősszel a kormány, a 12-18 éveseket is megszúrják

Mindenkit felkeresnek az idősek közül, aki eddig nem oltatta be magát.

A negyedik hullám Magyarországot sem fogja elkerülni – jelentette ki Gulyás Gergely és Szalay-Bobrovniczky Alexandra rendhagyó szombati „kormányinfójukon”. Azonban a negyedik hullám különbözni fog az előző háromtól, mivel már nagyon sokan védettek a vírussal szemben – tették hozzá.

„Nincs érdemi különbség az egyes oltások között” – füllentette Gulyás, ezzel szemben a valóság az, hogy fővárosi nagy antitest-vizsgálat kimutatta, hogy a kínai „vakcinával” oltottak negyedénél nem fejlődött ki a normális védettség.

Gulyás hozzátette: mindenkit felkeresnek az idősek közül, akik eddig nem oltották be magukat. Elmondta azt is: eddig 165 ezren vették fel a harmadik oltást.

A miniszter közölte: a fiatalok oltása a 12-18 éves korosztályban augusztus 30-án és 31-én, valamint szeptember 2-án és 3-án lesz az iskolákban, tömeges oltási akció keretében. Mindenkit arra kért, hogy oltassa be magát, aki eddig nem tette.

Szalay-Bobrovniczky Alexandra kormányszóvivő arról beszélt, hogy új oltáspárti kampányt indítanak, mivel ez az egyetlen fegyver, amellyel felvehetjük a járvánnyal szemben a harcot. Ebben a kampányban számítanak a neves közéleti szereplők támogatására is.

Valódi Hírek