Rétvári Bence úgy látja, Európa vezetői Magyarországot leckéztetik az unió erősítése helyett

Az EMMI államtitkára szerint Magyarország nem eladó.

„Minden magyarnak joga van felemelt fejjel járni, mert van mire büszkének lennünk” – fogalmazott Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára, a térség KDNP-s országgyűlési képviselője az augusztus 20-ai nemzeti ünnepen Nagymaroson pénteken.

„A sok történelmi megpróbáltatás, sorscsapás ellenére az idő minket igazolt, és a magyarok továbbra is a Kárpát-medence vezető nemzete”

– mondta Rétvári, aki arról beszélt, hogy Szent István a nehezebb utat választotta, mert nem egy vazallus királyság vezetője lett.

„Egy független, önálló, keresztény magyar államot hozott létre, amely az elmúlt ezer évben kiállta az idő próbáját, megőrizte a magyarokat, és nem gondoljuk azt, hogy ezt a működő példát bármilyen kordivat miatt valamilyen másra kellene cserélni”

– vélekedett az államtitkár.

„Európában egy posztkeresztény és posztnemzeti gondolkodás látható”

– mondta, majd kitért arra is, hogy Magyország nem egy nemzetek fölötti, bürokrácia által irányított Európai Unióhoz csatlakozott, hanem egy nemzetek közötti együttműködési formát választott.

„Az Európai Unió vezetőinek ma a valós problémákkal kellene foglalkoznia, mert Európa demográfiai, katonai, pénzügyi, gazdasági, politikai ereje csökken, az unió vezetői ezzel szemben azzal foglalkoznak, hogy megzsarolják Magyarországot.

De nem lehet engedni a zsarolásnak, hogy bármilyen jogosan járó pénzt visszatartsanak, ameddig a magyar emberek le nem mondanak arról, hogy az óvodákban, iskolákban különböző LMBT csoportok neveljék a gyerekeket a genderideológia szerint”

– mondta Rétvári.

Szerinte nincs európaiság kereszténység nélkül,

a mostani vezetők azonban nem erősítik Európát, hanem Magyarországot leckéztetik.

„Sem a hazánk, sem a családunk nem eladó semmilyen pénzért”

– mondta az államtitkár, hozzátéve, hogy nincs az időnél objektívebb bíró, „márpedig a mi 1100 évünk a Kárpát-medencében sikertörténet”.

Az Emmi parlamenti államtitkára ünnepi beszédében köszönetét fejezte ki a magyar egészségügyben dolgozóknak és a járvány elleni védekezésben résztvevőknek, akiknek köszönhetően el lehetett kerülni azokat a kritikus helyzeteket, amelyek sok országban kialakultak.

Heinczinger Balázs polgármester az ünnepségen arra hívta fel a figyelmet, hogy Szent István cselekedetei, intelmei, döntései a mai napig irányt mutatnak.

(via mti)

Valódi Hírek