„Semmi nincs összemosva, ez egy hazugság!” — Böjte Csaba is elmondta a véleményét Orbánék melegellenes törvényéről

Elhangzott még néhány erős mondat.

„Én elolvastam azt a törvényt, semmi nincs összemosva. Az egy hazugság” — mondta Böjte Csaba lelkész a Transindexnek adott interjújában a Fidesz melegellenes törvényével kapcsolatban arról, hogy annak kritikusai szerint a törvény összemossa a ped0fíliát a homosze×ualitással.

Az interjú elején a családi életről és a gyermekvállalási kedvről volt szó, aztán a hátrányos helyzetű gyerekek integrációjára tértek át.

Ezzel kapcsolatban a riporter felveti, hogy a családon belüli erőszakot túlélt, tanulási nehézségekkel küzdő, hátrányos helyzetű gyerekeknek nem mindig elég a hit és az oktatás, hanem szakember is szükséges lehet.

Böjte szerint viszont nem folyton arra kell emlékeztetni a gyereket, hogy ő honnan jött, hanem meg kell neki tanítani, hogy talpra álljon.

„Abból nem lehet megélni, hogy a sebeinket nyalogatjuk, és mutogatunk egymásra. Előre kell nézni. Talpra kell állni, le kell győzni a nehézségeket. Ha a nehézség győz le, akkor lehet, hogy sajnálni fognak téged, tragikus hős leszel, de unni fognak az emberek. Legyél bajnok, küzdjél!”

— mondta. Ő ezért boxedzésre küldi a halmozottan hátrányos gyerekeket:

„A ringben nincs fejlesztő pedagógus meg pszichológus, ott te vagy a két öklöddel. Vagy megvéded magad, vagy kiütnek”

— mondta. Akik nem tudnak a sze×uális bántalmazáson túllépni, azokkal kapcsolatban így fogalmazott:

„Akkor a társadalom előbb-utóbb keresztüllép rajtuk és leírják őket. Fonnyadt alma. Abból pálinkát főznek. De a te életed a te kezedben van, és te kell küzdj. Az a jó, ha az ember megtanul a saját lábán járni”.

A kérdésre, hogy bármelyik pártnak elmenne-e a prédikálni, azt válaszolta, hogy neki mindenkit szeretnie kell, és hogy őt már utcanők is hívták, nekik is prédikált.

„Ezt tanultam Jézustól.

Én tartottam már Magyarországon is mindenkinek előadást, a Jobbiktól a liberálisokig”

— fogalmazott. A riporter felvetette, hogy Ferenc pápa a melegek és a menekültek mellett is kiállt már. Böjte azt felelte, hogy ő a heterók mellett sem áll ki, pedig a liberálisok támadják őket, mert sok gyerekük van.

„Ez egy gumicsont, amit

néhány liberális vagy más média kitalált, és erről akarnak beszélni.

Holott vannak reális problémák, amiket meg kellene oldani. Olyannal még se gyerek, se kolléga nem jött hozzám, hogy ilyesmi miatt molesztálnák, de olyannal már igen, hogy nincs mit enniük, vagy hogy az apjuk iszik, az anyjuk szétverte a fejüket”

— mondta. Az iskolai sze×uális felvilágosítással kapcsolatban elmondta, hogy a házasság előtti sze×uális élet szerinte bűn, a melegellenes törvénnyel kapcsolatban pedig azt mondta, hogy egyáltalán nincs benne összemosva semmi semmivel.

„Az egy hazugság.”

A riporter felvetette az interjúban, hogy a lakosság öt százaléka meleg, Böjte pedig erre így válaszolt:

„Én a kilencvenöt százalékkal akarok foglalkozni! Nem bántja senki őket, sehol nincs gond”.

Valódi Hírek