Most derült ki: Magyarország leggazdagabb családja beszáll a magyar filmiparba

Mészáros Lőrinc gyerekei bővíthetik a fóti filmstúdiót.

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy minden idők legnagyobb állami támogatásából, összesen 42 milliárd forintból bővíti a kormány a fóti filmstúdiót.

A Filmintézet augusztus elején közölte,

  • a stúdió kapacitása csaknem ötszeresére bővül,
  • négy új filmstúdió épül, összesen 10 ezer négyzetméteren, így összesen 12 ezer 670 négyzetméter állhat majd a produkciók rendelkezésére
  • egyszerre több, nagy produkció igényeit ki tudják majd szolgálni,
  • reprezentatív fogadóépület is épül 40 férőhelyes vetítővel,
  • irodaépülettel, éttermi épületekkel és raktárakkal is bővül a stúdió,
  • fejlesztik a meglevő infrastruktúrát.

Az uniós közbeszerzési értesítőből pedig most kiderült, a Fejér B.Á.L. és a Market közösen építheti a fóti filmstúdió új épületeit – írja a Népszava.

A Fejér B.Á.L. Mészáros Lőrinc gyerekeinek érdekeltsége, míg a Market Orbán Viktor miniszterelnök jóbarátjához, Garancsi Istvánhoz köthető.

A beruházás becsült összege közel

30 milliárd forint, ugyanakkor a gyakorlat szerint ez nem a végső ár, ennél többe kerülhet a teljes projekt.

A kiírás elsődleges célja négy új, egyenként 2500 négyzetméter területű, eredeti hangfelvételre alkalmas műterem telepítése, melyből kettő-kettő egymás mellé épül. Az egymás melletti épületek szerkezetileg teljesen különálló épületet jelentenek majd, ugyanakkora használati igény szerint összenyithatók lesznek két darab 5000 négyzetméteres műteremmé.

Mészároséknak emellett egy reprezentatív fogadóépületet is fel kell húzniuk. Továbbá a műtermek fejépületében, a műtermek üzemeltetéséhez szervesen kapcsolódó, különböző funkciójú kiszolgálóhelyiségek és új külön álló produkciós célú kiszolgáló épületeket kell építeniük, amelyeknek megújuló energiaellátása lesz.

A kiírás azt is valószínűsíti, hogy alvállalkozók bevonására lesz szükség – írja a Népszava.

(Népszava nyomán)

Valódi Hírek