Dobrev Klára: Orbán megbízásából jelent meg az EU-s kilépésünket szorgalmazó botránycikk

Mire készülnek?

Ahogy arról a Nyugati Fény már vasárnap beszámolt: Magyarország uniós kilépését szorgalmazó cikk jelent meg hétvégén a Magyar Nemzetben.

A cikkben Magyarország Európai Unióból való kilépése (a brexit mintájára alkotott szóval: huxit) melleti érveket fogalmaz meg Fritz Tamás, a CÖF nevű fideszes zombiszervezet szóvivője.

A botrányos írásra hétfőn Dobrev Klára, az Európai Unió magyar alelnöke, a legnépszerűbbnek még ellenzéki miniszterelnök-jelölt is reagált.

Dobrev posztját változtatás nélkül idézzük:

„A Magyar Nemzet nevű fideszes pártlapban Orbán Viktor egyik magyar hangja, Fricz Tamás arról értekezik hosszasan, hogy Magyarországnak ki kell lépnie az Európai Unióból.

Ismerjük jól, hogy működik a fideszes propaganda: először megszellőztetnek egy gondolatot, majd többen érvelnek mellette, amíg egyszer csak hivatalos kormányzati cél nem válik belőle.

Egyetlen percig se legyen kétségünk: Az EU elhagyásáról szóló cikk Orbán megbízásából, Orbán érdekében íródott. Régóta mondjuk, és most egyre világosabbá válik országszerte, hogy a 2022-es választások tétje: kivonulunk-e az Európai Unióból a senkiföldjére, vagy Európában maradunk?

Orbán Putyinnal, Erdogannal, Kínával kacérkodik, Közép-Ázsiában keresi Magyarország jövőjét. A Demokratikus Koalíció sziklaszilárdan Magyarország Európai Uniós tagsága mellett áll ki. Mindazokat hívjuk küzdelembe Orbán Viktor leváltására, akiknek fontos Magyarország európai jelene és jövője.

Veletek együtt, mi Európában maradunk!”


.

Kapcsolódó cikkünk:

Mire készülnek? Magyarország EU-ból való kilépését sürgeti Orbán embere a Fidesz hivatalos lapjában

.

Valódi Hírek