Mire készülnek? Magyarország EU-ból való kilépését sürgeti Orbán embere a Fidesz hivatalos lapjában

Elkezdődött az emberek szoktatása a kilépés gondolatához.

„Ideje beszélnünk a huxitról” címmel írt cikket a hétvégi Magyar Nemzetbe Fricz Tamás politológus, a CÖF nevű fideszes zombiszervezet szóvivője.

A cikk Magyarország Európai Unióból való kilépése (a brexit mintájára alkotott szóval: huxit) melleti érveket fogalmaz meg.

Fricz azt írja: „2021 júliusában eljött az ideje annak, hogy most már komolyan vegyük fontolóra esetleges kilépésünket egy ezer sebből vérző, birodalmi tüneteket mutató, a kelet- és közép-európai tagállamokkal látványosan lekezelően, arrogánsan bánó államszövetségből.”

Orbán embere szerint többek között a keleti nyitás maitt gazdaságilag nem feltétlenül járnánk rosszul a kilépéssel, katonai szempontból irreleváns lenne, kulturális szempontból pedig

„elváltak útjaink, amíg a Nyugat immáron tudatosan – hangsúllyal mondom: tudatosan! – szakít a keresztény erkölccsel és értékrenddel, s helyette az egyén gátlások nélküli önélvezetére és önpusztítására épülő kozmopolita, arctalan világtársadalom felépítését tűzte ki célul.”

Fricz párhuzamot állít az Unióból való kilépés és a Fidesz Néppártból történt kizárása között, amelyről azt állítja, hogy a Fidesz döntése volt.

„A Fidesz – tökéletesen helyesen – csak nagyon lassú és hosszú gondolkodás, várakozás után lépett ki a néppártból. De: végül mégis ő lépett ki, arcvesztés nélkül, s nem őt rúgták ki! Ez óriási különbség. Ez a modell a helyes. Mert ha most mégis engedünk, akkor elvesztünk. Elveszik minden, amiért eddig harcoltunk”

– írja.

Emlékezetes, hogy a közelmúltban több vezető fideszes politikus is az Európai Unió ellen érvelt: Kövér László azt mondta, ha ma lenne népszavazás a belépésről, nemmel szavazna, Varga Mihály szerint pedig az évtized végére már nettó befizetői leszünk az EU-nak, ezért akkor „új nézőpontot kaphat” a tagság kérdése.

(Magyar Nemzet / Magyar Narancs nyomán)

Valódi Hírek