Kósa Lajos szerint nem igaz, hogy a honvédelmi bizottság ellenzéki tagjai levelet írtak Kövér Lászlónak a kémbotrány miatt

Szerinte nem igaz, hogy az ellenzéki tagok kezdeményezték a bizottság összehívását.

Beszámoltunk róla, hogy a honvédelmi bizottság ellenzéki tagjai levélben kérték Kövér László házelnököt, hogy utasítsa arra Kósa Lajost, a bizottság fideszes elnökét, hogy hívja össze a bizottságot Pegasus-ügyben.

Szerintük ugyanis hiába kezdeményezték ők a bizottság összehívását, a fideszes elnök inkább „sunnyogott”.

Kósa Lajos szombat reggel a Facebook-oldalán megosztott bejegyzésében viszont azt állítja, hogy ez nem így van.

„A magyar sajtóhoz eljuttatott nyilatkozataik alapján a honvédelmi bizottság három ellenzéki tagja azt állítja, hogy Pegasus-ügyben kezdeményezték a bizottság összehívását. Ez nem igaz.

A Parlament Házszabálya világosan meghatározza, hogy a bizottság összehívását milyen alaki és tartalmi feltételek mellett lehet kezdeményezni.,

Ilyen kezdeményezést csak egy ellenzéki képviselő terjesztett elő,

ez kevés, mert legalább két kérelem szükséges ahhoz, hogy az eljárás elinduljon. Internetes bejegyzések és sajtónyilatkozatok alapján nem lehet a bizottságot összehívni”

– írta Kósa.

A bizottság fideszes elnöke szerint egy ilyen esetleges kérelem határidejének számítása az őszi ülésszak első napjától, szeptember 1-től kezdődik, majd összegzésként azt a következtetést vonta le, hogy

„érvényes kezdeményezés nincs, semmilyen határidő nem ketyeg”.

„Azonban az ellenzék nem ennyire tájékozatlan. Az egész habverés egyedül arra jó, azzal kísérletezik, hogy életet leheljen a sorosista szervezetek által gerjesztett, de azóta kifulladt, úgynevezett Pegasus-ügyben. Na, ilyenkor szokták azt kiabálni a B-középben, hogy nagyon gyenge, csak markánsabb megfogalmazással”

– zárta bejegyzését Kósa Lajos.

Nem a honvédelmi bizottság az egyetlen, amit az elmúlt hetekben nem sikerült összehívni a Pegasus-botrány ügyében. Korábban ugyanis a nemzetbiztonsági bizottság ülése –, ahol többek között Pintér Sándor belügyminisztert hallgatták volna meg — azért hiúsult meg, mert a fideszes tagok nem mentek el, így az ülés érvénytelenné vált.

Valódi Hírek