Lépéselőnybe hozhatja Dobrev Klárát a DK nőket támogató Kéksálas mozgalma a politikai elemző szerint

A DK mozgalma a nők szerepvállalását támogatja a magyar politikában.

Beszámoltunk róla, hogy szerda este az újbudai Bikás Parkban tartott nagyrendezvényt az ellenzéki nők politikai szerepvállalását támogató Kéksálas Mozgalom.

Az esemény házigazdája, Vadai Ágnes elmondta Demokratikus Koalíció arra akarja felhívni a figyelmet, hogy több nőre van szükség a magyar politikában. A DK országgyűlési képviselője felidézte, hogy milyen otromba, nőgyűlölő beszólásokkal bombázzák a fideszes képviselők az ellenzéki nőket a Parlamentben.

Ahogy arra is emlékeztetett: a magyar parlamentben a nők aránya mindössze

12,6 százalék.

A rendezvényen részt vett Dobrev Klára, a DK miniszterelnök-jelöltje is, aki felszólalásában azt hangsúlyozta: azokban az országokban, ahol több a női vezető, kisebb a korrupció, többet költenek oktatásra, egészségügyre, szociális ellátásokra, és kevesebb a gyűlöletbeszéd.

Dobrev elmondta, ha több nő lenne a politikában, akkor lenne hangja az ápolónőknek, akiknek a 90 százaléka nő, lenne hangja a pedagógusoknak, akiknek a 75 százaléka nő.

A DK miniszterelnök-jelöltje emellett felidézte Orbán Viktor szavait is, aki szerint a politika nem nőknek való, mert nem elég erősek hozzá.

“Ahhoz elég kemények vagyunk, hogy 24 órában lássunk el haldoklókat a kórházakban? Csak ahhoz nem, hogy politikai döntéseket hozzunk?”

– kérdezte Orbántól a DK-s miniszterelnök-jelölt.

Nagy Ervin, politikai elemző az ATV Híradónak elmondta, ha a DK arra építi az előválasztási kampányát, hogy a női attribútumokat hangsúlyozza, azzal lépéselőnybe kerülhet a többi ellenzéki párttal szemben.

Az elemző szerint ugyanis amíg Jakab megjelenésében és kommunikációjában is a férfias tulajdonságokat testesíti meg, addig Dobrev ezzel szembeállítható lenne a nőiességével.

„Tehát előnyt jelenthet Dobrev Klára számára, ha ügyesen van felépítve”

– jelentette ki Nagy Ervin, aki ugyanakkor azt is hozzátette, a Kéksálas Mozgalom csak akkor érhet el tartós sikereket, ha nem csak a párt kommunikációjában lesznek jelen, hanem például javaslatokat is dolgoznak ki.

(atv.hu nyomán)

Valódi Hírek