FRISS: Újabb részletek derültek ki Szijjártó Péter futballpályával és uszodával is felszerelt luxusnyaralójáról

Ilyen ez a magasélet.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, Hadházy Ákos pár nappal ezelőtt hívta fel a figyelmet közösségi oldalán a tényre, hogy Szijjártó Péter panorámás balatoni nyaralója mellett futballpálya és fedett medence is épült.

A nyaralóból csodálatos panoráma nyílik a Balatonra, Szigligetre és Badacsonyra is.

A Telex csütörtökön további részleteket közölt a balatonedericsi nyaralóról, amelyről a legutóbb 2017-ben megjelent hír az volt, hogy az oda vezető utat felújították, noha erről Szijjártónak saját elmondása szerint akkor nem volt tudomása.

A külügyminiszter még 2009 nyarán kezdett a telek felvásárlásába, így két év alatt összesen

tízezer négyzetméternyi terület lett az övé

a balatonedericsi Öreghegyen.

A birtokon egy 91 négyzetméteres ház áll, amelyhez díszkivilágított autóút vezet, a birtokon — ahogy az Hadházy tudósításából is kiderült — műfüves futballpálya és fedett uszoda is található.

A lapnak megszólaló helyiek elmondták, hogy eleinte furcsa volt a rengeteg biztonsági kamera és a kisboltba is testőrökkel közlekedő Szijjártó, de aztán megszokták.

Kiderült: a külügyminiszter házától nem messze van Kovács Ákos kormánykedvenc énekes és Soma „Mamagésa” nyaralója is, defestők, írók is laknak a faluban, amelyet az utóbbi időben kaptak fel nagyon, így az ingatlanárak is felmentek a környéken.

A Telex munkatársai ellátogattak a helyszínre, és fotókat is közöltek a kerítésről, illetve a rengeteg biztonsági kameráról.

A helyiek szerint Szijjártó korábban jóval gyakrabban nyaralt a birtokon, mostanában ritkán látni. Elmondták, hogy

még a kisboltba is testőrök szokták kísérni.

„Arról lehet tudni, hogy itt van, hogy az autója előtt és után is jönnek a TEK sötétített üvegű furgonjai”

— nyilatkozta egy helyi férfi.

A Telexnek küldött válaszában a Külügyminisztérium azt írta:nem illetékesek abban, hogy a Szijjártó-család mire költi az adózott jövedelmét, így az sem derült ki, hogy a nemrég kibővített teraszt, a műfüves futballpályát és a fedett uszodát miből finanszírozták.

 

Valódi Hírek