FRISS: Dobrev Klára a norvég ügyvivővel találkozott a 77 milliárd forint miatt, amit Orbán gonoszságból veszni hagyott volna

Latba vetette nemzetközi kapcsolatait az Európai Parlament alelnöke.

Dobrev Klára csütörtökön diplomáciai találkozót tartott Havard Austad norvég ügyvivővel a Magyarországnak járó, ám Orbánék által elszalasztott norvég pénzek miatt.

Az Európai Parlament alelnöke, aki a kutatások szerint egyben a legnépszerűbb ellenzéki miniszterelnök-jelölt is, közösségi oldalán számolt be a találkozóról.

Azt írta:

„A nagykövet távollétében találkozót kezdeményeztem Norvégia budapesti nagykövetségének helyettes vezetőjével, Havard Austaddal, mert fontosnak tartom, hogy a norvég kormány továbbra is segítse a magyar embereket azután, hogy Orbán Viktor felelőtlen, önző magatartásának eredményeképpen Magyarország a Norvég Alap 77 milliárd forintjától esett el.

Rövidtávon arra kértem Ügyvivő Urat, hogy mihamarabb tegyenek elérhetővé magyar civil szervezetek számára közvetlenül pályázható forrásokat.

A 2022-es kormányváltás pedig miniszterelnökként azért fogok a norvég kormánnyal együttműködve mindent megtenni, hogy a Norvég Alap pénzei ismét eljussanak a magyar emberekhez, a magyar civil társadalomhoz, egyszóval azokhoz, akiket Orbán csak azért hagyott cserben, mert az ország jövőjénél sokkal fontosabb neki a haverok ellenőrizetlen gazdagodása.”


.

Valódi Hírek