Most érkezett: Feljelentették Mészáros Lőrincet és Tiborcz Istvánt a Gazdasági Versenyhivatalnál

Kartell gyanúja miatt.

Hajnal Miklós, a Momentum elnökségi tagja és hegyvidéki előválasztási képviselőjelöltje, Facebook oldalán számolt be arról, hogy feljelentést tett a Gazdasági Versenyhivatalnál (GVH) Mészáros Lőrinc és Tiborcz István ellen, kartell gyanúja miatt.

A NER-közeli piaci szereplők tiltott módon összejátszhatnak, két szinten is: Mészáros Tiborczcal, és mindketten a közbeszerzést kiíró állami intézménnyel, mint a BMSK vagy a Fürjes Balázs vezette KKBK. Ez a viselkedés nem csak erkölcstelen, hanem tiltott is, hiszen közpénzt pazarolnak!” – kezdte posztját Hajnal.

A Momentum politikusa kifejtette, hogy a Testnevelési Egyetem felújítására kiírt pályázatot úgy nyerte meg Mészáros cége, hogy csak Tiborczzal kellett versenyeznie, aki azonban hiányosan adta be a pályázatát.

„Tiborcz hiányosan adta be a pályázatát, hiánypótlásra szólították fel. A hiánypótlási eljárást azonban nem sikerült helyesen kitöltenie. Javított ajánlatában az egyik alfejezetben szereplő tételek végösszege nem egyezik meg a főösszesítőben szereplővel.

Ezért Mészáros egyetlen érvényes pályázóként nyert. Ilyen amatőr hibát követnének el a 23 milliárd forintos megbízásért való versenyben?”

– írta Hajnal Miklós, aki szerint az is érdekes, hogy egy héttel korábban Mészáros és Tiborcz közösen nyertek tendert a Városligetben.

Mészáros Lőrinc és a Tiborczhoz köthető WHB Groupba tartozó másik cég közösen nyerték el a Városligetben épülő Új Néprajzi Múzeum és Látogatóközpont befejező kiegészítő munkálatai tendert. Az Új Néprajzi Múzeumot egyébként ketten együtt 26 milliárdért építették

– írta a momentumos képviselő, megjegyezve, hogy

Mészáros és Tiborcz nem először játszik össze, nagyjából már 2015 óta vannak kapcsolatban.

Hajnal szerint ez idő alatt az MTK stadiont, az új Puskás Arénát, de az új atlétikai stadion kivitelező munkálatait is együtt végezték.

Évek óta tart tehát az együttműködésük, nem meglepő, hogy a Testnevelési Egyetem 2021 júniusában záródó, 69 milliárd forint értékű tenderen is csak ketten pályáztak. Tiborcz pedig megint „vesztett”.

Épp egy kicsivel 70 milliárd forint feletti árat adott meg, 5%-kal ígért Mészáros főlé, így 69 milliárddal ismét Mészáros lett a befutó a Hegyvidéken

– írja Hajnal.

A képviselőjelölt ezek miatt fordult a GVH-hoz és reméli, hogy minél hamarabb eljárás indulhat az ügyben.

Reméljük a GVH-nak lesz ideje vizsgálni a beadványomat, hiszen éppen júniusban jelentették be, hogy az építőipari kartellekkel foglalkozó csoportot indítanak. Az említett ügyekben csak úgy repkednek a százmilliárdok – összeadva 800 milliárdnyi közbeszerzésről van szó csak ebben a posztban, amelyet a ZÁÉV, a WHB Group vagy ketten együtt nyertek!

– zárta posztját Hajnal Miklós.

Valódi Hírek