„Norvégia egyszerűen rühell fizetni” — Bencsik András nagyon felhúzta magát azon, hogy Magyarország nem kapja meg a Norvég Alap 77 milliárdját (+videó)

A Demokrata főszerkesztője nyomdafestéket nem tűrő módon beszélt Norvégiáról és a Norvég Alapról.

A Hír TV Sajtóklubjának hétfő esti adásában többek között arról beszélgettek a meghívott vendégek, hogy a kormány múlt héten rendeletet hozott arról, hogy Norvégia tartozik Magyarországnak 77 milliárd forinttal, illetve jogi lépéseket is kilátásba helyeztek.

A műsor egyik vendégeként Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője azonban egészen sajátos magyarázattal állt elő, hogy Magyarországnak miért is járna a Norvég Alap 77 milliárd forintja – szúrta ki a Népszava.

Bencsik azzal indított, hogy Norvégia mellett Lichtenstein, Svájc és Izland is benne van az európai vámunióban, így ezek az országok „sok pénzt keresnek azzal”, hogy nem kell vámot fizetniük. A főszerkesztő szerint ez olyan, mint ha vásároltak volna egy szupermarketban, ahol „rohadtul” kedvezményes a helyzet.

Ahogy fogalmazott: „nagyon fillérekért” kapják meg az árut, odaérkeznek a pénztárhoz, majd közlik, hogy nem fizetnek.

„Ne legyen félreértés, ez egy pimasz, aljas, arrogáns alapállás. Norvégia egyszerűen rühell fizetni. Az nem Norvégia pénze”

– jelentette ki Bencsik András, aki úgy gondolja, habár Norvégia „nagyon-nagyon sok kedvezményt” kapott azzal, hogy belül lehet a vámunión, most mégis ők azok, akik nem akarnak fizetni.

„Ez egy ritka tahó, szemét, ócska, alpári alapállás”

– mondta a Demokrata főszerkesztője, aki azzal folytatta, hogy a 77 milliárd forintnak igazából nincs is jelentősége a magyar költségvetésben,

Bencsik elmondta, helyesli a kormány álláspontját, hiszen

„aki a szupermarketben vásárolt, a büdös életbe, fizesse ki a cechet a kasszánál és ne legyen olyan pofátlan, hogy fizetés nélkül akar távozni! Ez a pénz nem a norvégoké, ez a pénz a kedvezményekért jár, ez egy térítés”.

„Vagy pedig kotorjanak ki az Unióból, húzzanak a büdös francba, menjenek ki, fizessenek vámot minden sz*r termékükért és akkor nem kell a 77 milliárdjuk”

– mondta indulatosan a főszerkesztő.

Bencsik elmondása szerint, ha a norvégok mégis „kegyeskednek” fizetni, akkor onnantól kezdve „semmi közöd hozzá, barátom, hogy mi mire költjük azt a pénzt”, mert ez szerinte nem így működik.

„Ez olyan arcátlan arrogancia, amit semmilyen körülmények között nem lehet eltűrni”

– zárta eszmefuttatását Bencsik András.

A norvég külügyminisztérium múlt héten jelezte, hogy nem „jár” automatikusan a Norvég Alap pénze az országnak, mert az egy „önkéntes hozzájárulás az európai kohézió erősítéséhez”.

Magyarország azért esett el végérvényesen a Norvég Alap 77 milliárdjától, mivel a kormány nem egyezett bele, hogy a civileknek járó 4 milliárd forintot az Ökotárs Alapítvány ossza szét.

Bencsik eszmefuttatása az alábbi videóban 31:35-től tekinthető meg:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2090&v=1Bpn1ZY7joY&feature=emb_title

Valódi Hírek