Botrány: 200 millió forintot kért Polt Péterre hivatkozva egy ügyvéd, hogy elkerülhessék a börtönt a gyanúsítottak

Meglett az eredménye.

Letartóztattak egy ügyvédet két társával együtt, mert

Polt Péterre hivatkozva 200 millió forintot kértek büntetlenségért cserébe.

Erről a Központi Nyomozó Főügyészség számolt be az MTI-nek.

A vád szerint 2021 júniusában egy vállalkozó és alkalmazottja személyes találkozót kezdeményezett egy személlyel, aki ellen nyomozás folyt. A vállalkozó és beosztottja hivatalos személynek adta ki magát, és így ajánlott segítséget a gyanúsítottnak.

A gyanú szerint

azt ígérték, hogy 200 millió forintért cserébe letöltendő börtönbüntetés nélkül zárul a férfi és felesége ellen zajló büntetőügy.

A vállalkozó azt mondta, hogy Polt Péter elsimítja az ügyet, és ezt kihangosított telefonon a legfőbb ügyész jobbkezeként bemutatott személlyel telefonálva erősítette meg.

A gyanúsított később több alkalommal találkozott egy ügyvéddel, aki szintén megígérte, hogy kedvezően befolyásolja majd az ítéletet, ehhez azonban azt kérte, hogy őt alkalmazzák védőként a büntetőeljárás során.

A Központi Nyomozó Főügyészség vesztegetés és befolyással való üzérkedés miatt nyomoz az ügyben.

Gyanúsítottként kihallgatták a befolyásolásra alaptalanul hivatkozó személyeket, ezt követően pedig kérték a letartóztatásukat. A vállalkozó azóta elismerte a bűncselekmény elkövetésének tényét, a Fővárosi Törvényszék pedig elrendelte az ügyben három gyanúsított letartóztatását.

(MTI korrigálva)

Valódi Hírek