Kiderült: Orbán-fanatikus franciatanár és grizzlymedve-simogató újságíró tart vendégelőadásokat a Fidesz kedvenc elitképzőjén

Havi hárommillió forintért.

A Fidesz-közeli Mathias Corvinus Collegium (MCC) nevű tehetséggondozó szervezetet –, amelyet Tombor András NER-es üzletember, Habony Árpád üzletfele alapított — nemrég egymilliárd dollár értékű magyar állami részvénycsomaggal, illetve készpénzzel támogatott meg az Orbán-kormány.

A közpénzzel kitömött MCC így nemrég indította el az úgynevezett visiting fellowship programját A külföldi kutatóknak és professzoroknak szánt ösztöndíjat 2 hét és egy év közötti időtartamra lehet megpályázni, budapesti kutatásra és tanításra.

A program keretében a 35 évesnél idősebb nyertesek

havi tízezer dollárt, azaz kb. hárommillió forintot kaphatnak,

emellett az utazásukat, az egészségbiztosításukat és a budapesti szállásukat is állják, illetve irodát is kapnak. Ha van gyerekük, annak ellátását is támogatják, csakúgy, mint a nemzetközi konferenciákon való részvételüket – írja a 444.hu.

Az Örülünk, Vincent? blog egy bejegyzésben gyűjtötte össze a pályázat nyerteseit, akik között több érdekes „tudós” is feltűnik.

Így többek között Miklos Lukacs de Pereny, perui tudósember, aki biopolitikai filozófiával foglalkozik. A 444.hu cikke szerint a civil életben a Miklos Lukacs nevet használó perui professzor júliusban egy interjúban arról beszélt, hogy szerinte

a világot nemzetközi- és civil szervezeteken keresztül irányító progresszívok azt tervezik, hogy fizikailag is átalakítsák a ma ismert homo sapienst.

Ezért de Pereny szerint a következő korszakot meghatározza majd az a kultúrharc, amely a transzhumanista progresszívok és a biokonzervatívok között fog folyni szó szerint az emberi fajért.

A pályázat nyertesei között feltűnik Julius Strauss, aki 2005-ig a Telegraph haditudósítója volt, ám

egy ideje grizzly medvék megfigyelésével foglalkozik a kanadai Brit Columbiában, ahol Wild Bear Lodge néven olyan luxusszállást üzemeltet, ahonnan a vendégeket túravezetők viszik el kis csoportokban grizzlymegfigyelő túrákra.

Strauss újságírással kapcsolatos órákat fog tartani az MCC-n.

Thibaud Gibelin francia doktorandusz, akinek mindeddig egyetlen művet adott ki

a Pourquoi Viktor Orbán joue et gagne? (Miért játszik és nyer Orbán Viktor?) címmel.

A 31 éves, alapfokú magyar nyelvvizsgával is rendelkező francia doktorandusz korábban az Európai Parlamentben töltött el négy évet asszisztensként, és legtudományosabb állása egy gimnáziumi franciatanári pozíció egy falu méretű északnyugat-francia városban, Sées-ben.

Benjamin Harris-Quinney, a Bow Group nevű brit konzervatív think tank elnöke, akinek konzervatív párttagságát 2015-ben függesztették fel, miután a parlamenti választások idején a szélsőjobboldali idegengyűlölő UKIP támogatására szólította fel a konzervatív szavazókat. Ezt megelőzően pedig saját párttársai is homofóbnak nevezték.

(444.hu nyomán)

Valódi Hírek