Gy. Németh Erzsébet rámutatott: Így védi a rendőrség Orbán hatalmi érdekeit

Több példával illusztrálta, miért gondolja így.

Online sajtótájékoztatót tartott pénteken délelőtt a Gy. Németh Erzsébet. A DK képviselőjelöltje, jelenlegi kulturális főpolgármester-helyettes arról számolt be, hogy

a rendőrség nem nyomoz sem a biodóm, sem a budapesti 3-as metró összetákolt orosz szerelvényeinek ügyében.

A politikus szerint „a maguk tisztes hasznát” minden beruházás után zsebre tették az illetékesek. Gy. Németh szerint nem kell mélyre ásni ahhoz, hogy kormányzati botrányokat lehessen találni.

A főpolgármester-helyettes két ügyet emelt ki: az állatkerti biodóm építését és a 3-as metró „felújított” kocsijait. Elmondta, az új fővárosi vezetés hűtlen kezelés miatt feljelentést tett mindkét esetben.

A politikus arról beszélt, hogy ezen ügyeket nyomozás nélkül lezárták. Elmondta, a DK álláspontja szerint a rendőrség, az Ügyészség, a NAV, az Állami Számvevőszéket alkotó struktúra egy „nagy, ragacsos korrupciós pókháló a megfelelő pozícióba helyezett, megfelelő emberekkel;

egy óriási védőháló, ami Orbánt és társait hivatott védeni„.

Gy. Németh elmondta, a kormányváltás után az lesz az elvárás, hogy „a hatóságok ne a bűnözőket védjék, hanem a munkájukat végezzék„. Elmondása alapján a legfőbb cél az lesz, hogy „az elvileg fejlődést szolgáló beruházások ne ellopható milliárdokat jelentsenek„.

A politikus elmondta, korábban már többször is kifejezte, hogy hiba volt a 3-as metró vonalára új szerelvények beszerzése helyett ” a régi kriptaszökevényeket felújítani”. A politikus szerint a korábbi, Tarlós István vezette önkormányzat

meghajolt Orbán akarata előtt, amikor a régi szerelvények felújítása mellett döntött, amiket klíma nélkül kapott vissza a főváros.

Elmondta, ezért tett korábban feljelentést az ügyben.

A biodómmal kapcsolatban elmondta, 17 milliárd forintról 65 milliárd forintra drágult volna a beruházás, ha a Tarlós vezette önkormányzat folytatta volna a tevékenységét. Hozzátette, a vadászati kiállítás költségei is „durván és alattomosan” elszálltak. Bár felmerül a kérdés, mi a drágulás oka, a rendőrség mégsem nyomoz az ügyben.

(Demokratikus Koalíció/Facebook)

Valódi Hírek