Alaposan helyretette Deutsch Tamást a német nagykövetség, amiért gyakorlatilag lenácizta Sebastian Vettelt

Elrúgta a pöttyöst.

Beszámoltunk arról, hogy Deutsch Tamás a nácikhoz hasonlította Sebastian Vettelt, amiért szivárványos ruházatban állt ki a magyar melegellenes törvény ellen a hétvégi Magyar Nagydíjon.

A vasárnap este közölt bejegyzésében, amelyben egy fotót is mellékelt az 1936-os olimpiáról, azt írta:

“A németek mindig is értettek ahhoz, hogyan kell az aktuális kordivatnak megfelelő píszí szimbólumokat megjeleníteni a sportban“.

Vettel később elmondta, hogy a magyar kormánynak szeretett volna üzenni a szivárványos pólójával, szerinte ugyanis a kormányoknak az embereket védeniük kellene, és nem megnehezíteni az életüket.

“Azért nem vettem le a pólót a himnusz alatt, hogy ezzel is kifejezzem a támogatásomat azok számára, akik szenvednek. Vannak olyanok, akik úgy hoznak törvényeket, hogy a gyermekek védelme helyett inkább veszélyeztetik őket”

– mondta Vettel, hozzátéve, szomorúnak tartja azt, hogy az EU egyik tagországában szenvednek az emberek, és örül annak, hogy kiállásával is támogathatta őket.

A Budapesti Német Nagykövetség kedden reagált Deutsch vállalhatatlan bejegyzésére a Facebookon.

„Számtalan LMBTQ személy is áldozata lett a náci rezsim bűncselekményeinek.

Ezért teljesen helytelen az emberek e csoportjának jogai melletti elkötelezettséget és a megkülönböztetésük elleni fellépést a náci rezsim politikájával összehasonlítani.

A német kormány számára ez az elkötelezettség az emberi jogi politikájának szerves részét képezi — Németországban, Európában és az egész világon”.

Valódi Hírek