Szijjártó boldog bejelentése: Szabadon engedték a Münchenben lecsukott rendbontó szurkolót (+videó)

Megvédte az övéit a külügyér.

Beszámoltunk róla, hogy müncheni német-magyar Eb-meccs után 18 magyart vettek őrizetbe a német rendőrök. A letartóztatások tényét később Szijjártó Péter is megerősítette.

Később kiderült, hogy összesen öt magyar ellen emeltek vádat alkotmányellenes szervezetek szimbólumainak használata miatt.

A német ügyészség „különösen súlyos” bűncselekménnyel vádolt egy férfit, aki a vád szerint palackkal dobott meg egy rendőrt az Allianz Arenában, ami miatt garázdasággal és hivatalos személy elleni erőszakkal vádolták.

A letartóztatott szurkolók közül hármat pedig

náci karlendítés

miatt vettek őrizetbe. Szijjártó Péter végig kiállt a vállalhatatlanul viselkedő magyar szurkolók mellett. Pénteken új videóval jelentkezett a külügyminiszter Facebook-oldalán, amelyben örömmel közli, hogy az utolsó letartóztatott szurkolót is hazaengedték.

Szijjártó „emlékezetes, ominózus mérkőzésnek” nevezi a videóban az inkriminált meccset, hozzátéve, hogy azt ugyan kilencvenvalahány perc után lefújták, de a Külügyminisztériumnak az elmúlt öt hétben is volt még bőven munkája vele.

„Több magyar állampolgár is a német rendvédelmi szervek idézőjeles vendégszeretetét élvezhette a mérkőzés után”

— fogalmazott, majd örömmel jelentette be, hogy azt az egy magyart, aki előzetesbe került, a mai napon szabadon engedték. Az ügy nem zárult le, annak lefolyását az érintett itthonról figyelheti.

 

Valódi Hírek