Közpénzből vett luxuspezsgőket és méregdrága kozmetikumokat Orbán szegényügyi tanácsadója, a NAV szerint minden rendben

A DK feljelentése nyomán vizsgálódott a hatóság, de nem találtak „semmi különöset”.

Online sajtótájékoztatót tartott Sebián-Petrovszki László, a DK politikusa. Az országgyűlési képviselő a NAV nemrég lezárult nyomozását kommentálta, amelynek során a közpénzből luxuspezsgőket vásárló Hegedüs Zsuzsával, Orbán Viktor tanácsadójával kapcsolatban vizsgálódtak.

A párt korábban kiperelte azon dokumentumokat, amelyek azt bizonyítják, hogy

a miniszterelnök szegényügyi tanácsadója luxusitalokat és -kozmetikumokat vásárolt közpénzből.

A párt 2017-ben indított pert, hogy kiderüljön, Hegedüs Zsuzsa a juttatásán felüli reprezentációs keretet, amely átlagosan havi 136 ezer forintos többletpénzt jelentett számára.

A Kúria ítéletére alapozva a Miniszterelnöki Kabinetiroda kiadta a megbízottal kapcsolatos pénzügyi információkat. A DK ezt követően feljelentette Hegedűst. Sebián-Petrovszki szerint az Ügyészség nem akart foglalkozni a tanácsadó ügyével, ezért továbbküldték azt a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak.

A NAV most lezárta a nyomozást. Ezzel kapcsolatban a párt politikusa elmondta, „felháborító, hogy ennyire látványosan igyekeznek tudomást sem venni arról, ha egy Fidesz-közeli csókos lop, csal, hazudik„. Arról beszélt, hogy állami intézmények élén büntetlenül „szórják a közpénzt„, mert a különböző hivatalok „elsikálják” az ügyeiket.

A politikus elmondta, a DK a 2022-es kormányváltás után az ellopott adóforintok után nyomozást fog indítani. „Hegedűs Zsuzsának és társainak nem fog már falazni senki” — jelentette ki a képviselő.

Sebián-Petrovszki elmondta, a kiperelt adatokból

kiderült, hogy Hegedűs olasz és francia luxuspezsgőket, valamint méregdrága kozmetikumokat vásárolt közpénzből.

A szegényügyi tanácsadó tagadta, hogy magának vásárolta volna, ezzel szemben a bírósági tárgyaláson arra hivatkozva próbálták az adatok kiadását megtagadni, hogy az információk fényében

ki lehetne következtetni (!) a miniszterelnöki megbízott fogyasztási szokásait.

A NAV most lezárt nyomozása szerint nem bűncselekmény, hogy közpénzből luxustermékeket vásárolt magának a szociológus. Sebián-Petrovszki a sajtótájékoztató végén megismételte, kormányváltás után senki nem fogja megvédeni a Hegedűs Zsuzsához hasonló bűncselekmények elkövetőit a következményektől.

A sajtótájékoztatót itt lehet megnézni:

(Demokratikus Koalíció/Facebook)

Valódi Hírek