Lázár János Facebook-kommentben harcol a magyar mezőgazdaságért

Egy Telex-cikk alatt bukkant fel a kormánybiztos.

Csütörtökön a Telex írta meg, hogy miután az elmúlt években több mint 300 terméket vizsgált meg és hasonlított össze különböző országokban a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), az derült ki, hogy a hiedelmeket igazolva

léteznek minőségbeli eltérések az Európai Unió tagállamain belül.

Lényeges eltérést a vizsgált termékek 25,6 %-ánál tapasztaltak. A kutatás három éven át zajlott, és három ország – Ausztria, Magyarország és Németország – üzleteiben vásárolt 78 terméktriót és 39 duót, összesen 117 terméket hasonlítottak össze (312 db egyedi minta vizsgálatával).

Ennek a kutatás szerint különböző okai vannak, például az eltérő nemzeti szabályozás, a helyi alapanyagok felhasználása vagy az eltérő gyártási körülmények.

A Telex cikke alatt a Facebookon estefelé megjelent Lázár János (pontosabban a hivatalos oldala), aki a cigaretta elleni küzdelem mellett most épp pont a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. által ellátott állami feladatok koordinálásáért felelős kormánybiztos, a Magyar Tenisz Szövetség elnöke, illetve szívügye az is, hogy a külföldi áruházláncokat

teljesen kiüldözze az országból.

„20 millió ember ellátására lenne képes a magyar agrárium. Amire szükségünk van, mi magunk is meg tudjuk termelni.

Ezért kell az agrárfordulat, ezért kell a vidéket fejleszteni! Egy magyar embernek nem jár kevesebb, mint bármely nyugati állampolgárnak!”

— írta a Telex cikke alá.

Valódi Hírek