Most érkezett: Orbán macedón bűnöző haverja céget alapított Pécelen

Hazájában börtönre ítélték korrupcióért, Orbán Magyarországra szöktette.

Július 15-én péceli székhellyel jegyezték be az I.C.I.C. Kft.-t, amelynek ügyvezetője és tulajdonosa Nicola Gruevszki volt macedón miniszterelnök – írja a 24.hu.

A cég főtevékenysége üzletviteli, egyéb vezetési tanácsadás, de a listában sok más is szerepel a porcelán-, üvegáru-, tisztítószer-nagykereskedelemtől a vagyonkezelésen keresztül a konferenciaszervezésig.

A portál azt írja, miközben úgy tudni Gruevszki Magyarországon, egyes információk szerint Budapest V. kerületében él, tartózkodási helyeként egy skopjei címet adott meg, kézbesítési megbízottnak pedig Hornyik Katalin belvárosi ügyvédet jegyezték be a cégiratokba. A cég péceli székhelyéről fotót is közölt a 24.hu.

Mint ismeretes, a volt macedón miniszterelnököt 2018-ban jogerősen két év börtönre ítélték el korrupciós vádak miatt hazájában. Gruevszkinek azonban a gyanú szerint magyar diplomácia aktív segítségével sikerült elmenekülnie Macedóniából, majd 2018 novemberében menekültstátuszt kapott a magyar kormánytól.

A bevándorlási hivatal ugyanis megalapozottnak találta Gruevszki azon félelmét, hogy Macedóniában veszélyben lenne az élete. Arról, hogy Magyarország miért fogadta be a volt kormányfőt, a hivatalos válaszokból mindössze annyi derült ki, hogy Szijjártó Péter külügyminiszternek ad tanácsokat a Nyugat-Balkánt érintő ügyekben.

A volt miniszterelnököt az elmúlt két évben többször is lencsevégre kapták Budapesten, a 2019-es önkormányzati választások során pedig egy V. kerületi lakcímkártya birtokában már szavazhatott is.

(24.hu nyomán)

Valódi Hírek