Tarkón dobott egy doboz sörrel egy turistát, mert nem tetszett neki a szivárványos zászló

Magyarország, 2021.

Egy Soma nevű ételfutár éppen a Wesselényi utcai címre szállított ebédet, amikor arra lett figyelmes, hogy egy közeledő, nagydarab férfi azt kiabálja: „mocskos b*zik!”. A megszólítást nem neki, hanem három, a másik irányból érkező és éppen szivárványos zászlókkal a Pride Felvonulásra tartó turistának címezte a férfi – olvasható a 444.hu cikkében.

Az ételfutár beszámolója alapján a lap azt írja,

a férfi ekkor ordibálni kezdett a társaságra, hogy tegyék le a szivárványos zászlókat, a feltehetően külföldi turisták azonban nem értették, mit mond, ezért mosolyogva tovább mentek.

A beszámoló szerint a két csoport éppen a háznál haladt el egymás mellett, amikor a férfi, aki szintén nem volt egyedül,

egyszer csak megfordult, és a kezében levő doboz sörrel tarkón dobta egyiküket.

A három turista teljesen lemeredt, ám végül nem kerültek összetűzésbe a férfival, hanem tovább haladtak a Pride-ra.

Mivel a rendezvény miatt a környék tele volt rendőrökkel, a történtek miatt Soma odament egyikükhöz, és bár a rendőr nem láthatta az esetet, meg tudta mutatni neki a távolodó férfit – írj a lap.

A rendőr azonban az ételfutár elmondása szerint azt válaszolta,

„nem hagyhatja el a pozícióját, de ha szeretném, akkor szól valaki másnak. Megkérdezte, akarok-e most ezzel foglalkozni.”

Az ételfutár azonban, mivel dolgozott, nemet mondott a bonyolultnak tűnő feljelentésre.

A 444.hu üggyel kapcsolatos megkeresésére a Budapesti Rendőr-főkapitányság egy rendeletet küldött válaszként, amely szerint, ha a rendőr „meghatározott szolgálati feladat” ellátása közben értesül egy kisebb súlyú jogsértésről, maradnia kell az eredeti feladatnál, de értesítenie kell a felettesét vagy az ügyeletet.

„(…) az életet, testi épséget vagy a közbiztonságot súlyosan és közvetlenül veszélyeztető esemény vagy magatartás észlelése esetén” viszont köteles intézkedni, még akkor is, ha ezzel veszélyezteti az eredeti feladat ellátását.

A rendőrség végül a 444.hu kérdése után garázdaság miatt eljárást indított.

(444.hu nyomán)

Valódi Hírek