FRISS: Lemondott a helyettes államtitkár, aki az uniós fejlesztési pénzekkel foglalkozott

Már az utódja is megvan.

A szombat éjszaka megjelent Magyar Közlöny szerint július 31-vel megszűnik Dányi Gábor Zoltán európai uniós fejlesztések koordinációjáért felelős helyettes államtitkár megbízatása – írja a Privátbankár.

Danyi Gábor Zoltán ugyanis lemondott a pozíciójáról.

A Privátbankár cikke szerint a Miniszterelnökség helyettes államtitkára a hivatkozott jogszabályhely alapján Gulyás Gergely kancelláriaminiszterhez intézett írásbeli nyilatkozatával mondhatott le.

Dányi Gáborról a 444.hu korábban azt írta, a magyar EU-tagság óta a fejlesztési pénzek kezelésével foglalkozik, és a hazai államigazgatás talán legnagyobb túlélője.

A Medgyessy-kormány idején dolgozott Dobrev Klárának, a Gyurcsány-kormány idején Bajnai Gordonnak, majd a Simicska bizalmasának számító Petykó Zoltánnak, Lázár Jánosnak, az Orbán-kormány alatt pedig Palkovics Lászlónak is.

Az európai ügyekkel foglalkozó tisztviselőnek kulcsszerepe volt a magyar pénzosztási rendszer technikai felépítésében, majd üzemeltetésében is, és a politikai változások ellenére egyre magasabb pozíciókba került.

Az Orbán Viktor által jegyzett határozatból az is kiderül: ezzel egyidejűleg 2021. augusztus 1-jei hatállyal Hunya Balázst nevezik ki a Miniszterelnökség helyettes államtitkárává.

(Privátbankár nyomán)

Valódi Hírek