Áll a bál az Operaház körül Rubint Réka nőnapi fitneszórája miatt — Megszólalt a balettművész és a fitneszlady

Juratsek inkább szabadnapot szeretne nőnapra, Rubint pedig áll a kihívás elé.

Beszámoltunk róla, hogy jövő tavasszal nőnap alkalmából a Magyar Állami Operaház Rubint Réka rekreál – Nőnapi ajándék az Operából” címmel különleges edzést tart balettművészeknek és kollégáknak. Az aláfestő zenét az Opera biztosítja majd és film készül az óráról.

A Rubint-féle fitneszóra hírének azonban nem mindenki örült. Az Operaház egyik balettművésze és szólótáncosa Juratsek Julianna ugyanis nyilvános Facebook-posztjában adott hangot nemtetszésének, mondván:

„Kérdem én, hogyan lehet, egyáltalán hogyan fordulhat elő, hogy egy szakmailag nulla “edző” profi táncosoknak tartson edzést? Hogyan vetődhet fel ilyen beteg ötlet?

Esetleg ez csak egy vicc?…..de még annak is rossz!

De nem vicc!

Ez teljesen komoly!”

Juratsek posztjára később Rubint Réka férje, Schobert Norbert is reagált egy személyeskedőre sikerült hozzászólásban, amelyben arról írt, hogy felesége „egy ikon”, aki sehová sem akar menni, hanem hívják.

„Fáj az írása. Mintha a Whiskysről, vagy Escobarról írna. Otromba, alaptalan, erkölcstelen, lenéző. Én kérek elnézést egy háromgyerekes Anya nevében”

– írta Schobert.

A fitneszóra körüli ellenérzésekről a Magyar Állami Operaház szólistája a Blikknek elmondta, nem Rubint Réka személyével van problémája, hanem a szakmai koncepciót hiányolja.

„Nem a torna és a balett között akarok párhuzamot vonni, a Réka általi tornák egy hétköznapi ember számára, akár még jók is lehetnek, megmozgatja őket.

De az operaházi művészeket nem szabad ilyen helyzetbe hozni és ennek kitenni”

– mondta Juratsek, hozzátéve, annak ugyanakkor örül, hogy az Operaház népszerűsítené szeretné az Eiffel Műhelyházat.

„Támogatom, hogy amennyiben majd a járványhelyzet engedi, egy nagyszabású rendezvényen ismerhesse meg a nagyközönség is, ami lehet akár egy torna is, civilek részvételével.

A napi 12-16 órában testük formálásával foglalkozó művészek számára pedig nőnap alkalmából engedtessék meg inkább egy kis pihenés”

– jelentette ki a balerina, aki szerint véleményével kollégái is egyetértenek.

„Egy táncosnak, egy balettművésznek, egy, a testéből élő embernek, aki kilenc éves kora óta űzi a szakmát, csak hozzáértővel szabad együttműködni. Ha egy táncos megsérül, akkor az bevételkiesés neki, bevételkiesés a színháznak, az Operaháznak és az államnak, hiszen az intézmény közpénzből van fenntartva” – mondta Juratsek.

A lap elérte az ügyben eddig nem nyilatkozó Rubint Rékát is, aki elmondta, az Operaház felkérését a legnagyobb örömmel és alázattal teljesíti, hogy ezzel is megmutassa, mit jelent számára a mozgás öröme.

„Teljesen őszintén mondom, hogy abszolút nem követtem és követem ezt az egész történetet, a cikkeket sem olvastam, de persze hallottam Norbitól pár szóban a sztorit.

Annyit tudok mondani, hogy van nekem egy drága férjem, egy hatalmas Alakreform-családom az országban és a világ minden pontján, akik majd elmondják a véleményüket, nekem ilyenekkel nincs időm foglalkozni.

Építeni nem épít, viszont elvesz az energiámból és a lendületemből”

– nyilatkozta a fitneszlady, aki sikereit felsorolva azzal folytatta, hogy ő mindenkit tisztel és becsül, akinek bármilyen köze van a sporthoz.

(Blikk nyomán)

Valódi Hírek