Közmédia 2019-ben: A Pegasus-t latorállamok használják ellenzékiek megfigyelésére

Egyszer igazat mondtak, becsüljük meg.

Az elmúlt napok mérlege: Varga Judit igazságügyi miniszter szerint Völner Pál államtitkár hatásköre, kiket hallgathatnak le, de alapvetően Pintér Sándor a felelős.

A belügyminiszter nem mer kijelenteni semmit, de szerinte Stummer Jánost kellene megkérdezni, zárt ülésen pedig szívesen válaszol, de a nemzetbiztonsági bizottság rendkívüli összehívását nem támogatja a fideszes többség.

Palkovics László úgy tudja, hogy a Pegasus nem is kémszoftver, Mager Andrea véleménye alapján pedig Gyurcsány Ferenc a felelős.

A közmédiával nagyon hasonló a helyzet, ahol annyit sikerült mondani a botrányról, hogy

Néhány hírportál egy okostelefonos lehallgatási ügyről írt

illetve idézték Novák Katalint, aki azt mondta:

Sajtóhírekkel nem foglalkozik a kormány”.

A Média1 találata szerint azonban 2019-ben, a közmédia a Hirado.hu oldalán részletesen bemutatta a Pegasus programot.

A cikk Joaquín Guzmán mexikói drogbáró lebukásáról szólt, amiben az írás tanúsága szerint komoly szerepe lehetett az NSO kémprogramjának, amelyről így írtak az oldalon:

A tárgyalás idejére időzítve, talán nem véletlenül, jelent meg több interjú az izraeli NSO Group Technologies nevű szoftvergyártó vezetőivel a helyi sajtóban – írta a Foreign Policy.

A cég a Pegazus nevű kémprogram kifejlesztésével vált ismerté. Ennek segítségével távolról követni lehet a meghekkelt telefonokon zajló beszélgetéseket, kapcsolati adatokat, szöveges üzeneteket és e-maileket, valamint a készülék tulajdonosának hollétét is képesek naprakészen számon tartani.

A cég állítása szerint a mexikói drogbáró elfogásában elévülhetetlen szerepet játszott a Pegazus program is. A mostani tárgyalásokon még nem került elő olyan bizonyíték, amely ezt támasztaná alá.

Az izraeli veteránok által alapított programot számos alkalommal használtak

latorállamok ellenzékiek megfigyelésére.

A cég kiemelte, hogy céljuk a kormányok ellátása technológiai eszközökkel a terror és bűnözés elleni harchoz.

Itt a képernyőkép:

screenshot: hirado.hu

Valódi Hírek