Teljesen kiakadt Dobrev Klára, hogy Magyarország Orbán miatt nem kap pénzt

A DK miniszterelnök-jelöltje a jogállamisági jelentésre reagált.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, kedden vált nyilvánossá a második jogállamisági jelentés, amelyben súlyos hiányosságokat tárt fel az Európai Bizottság a magyar jogállamisággal kapcsolatban.

Ha ez nem volna elég, Didier Reynders uniós biztos kijelentette: a magyar helyreállítási tervet nem fogadják el egészen addig, amíg a magyar kormány nem teljesíti a feltételeiket.

Ez annyit jelent a gyakorlatban, hogy Magyarország nem kap támogatást, amíg a kormány nem hajt végre igazságügyi reformot és ad megfelelő garanciákat arra, hogy az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) által feltárt korrupciós ügyeket megfelelően ki is vizsgálják a nemzeti hatóságok.

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltje Facebook-oldalán reagált a hírre, hangsúlyozva, hogy Orbán korrupt rendszere miatt nem kap pénzt az ország, ám 2021 tavasza után az új kormány felszámolja a NER-t és a korrupciót:

„Betelt a pohár. Az európai adófizetők, az Európai Parlament megérttette az Európai Bizottsággal, hogy Magyarországon a korrupció rendszerszerű és olyan méreteket ölt, hogy az európai támogatások Orbán egy szűk körének zsebébe vándorolnak.

Betelt a pohár, ami annyit jelent, hogy

addig nem is fizetnek Magyarországnak,

amíg a Orbán a korrupciót fel nem számolja, ahogy Reynders uniós biztos elmondta.

Magyarország monumentális összegektől esik el, és mindez Orbán bűnei miatt.

Ma „csak” a helyreállítási alapot nem kapjuk meg, de mivel a mostani döntés alapjául szolgáló magyar korrupció nem fog megváltozni, ugyanilyen döntésre számíthatunk ősszel is. Beszéljünk világosan: akkor kapnánk ismét támogatást, ha a kormány felszámolná a korrupciót.

Ám ismerjük Orbánt: nem fog megszabadulni Polt Pétertől, nem teszi átláthatóvá a pályázatokat, nem csatlakozik az Európai Ügyészséghez, egy szóval

nem fog tenni semmit.

Én pedig arra vállalkoztam, hogy lemossuk a gyalázatot: 2020 tavaszát követően felszámoljuk a NER-t, a korrupció melegágyát. A magyar név megint szép lesz, és ismét rá fogunk szolgálni arra, hogy más országokhoz hasonlóan tovább kapjuk a támogatásokat.

Előre szólok: Az Európai Unió a támogatást az egész magyar népnek adja, és garantálom, hogy ez így is lesz. Erre is vállalkoztam, és ezt is fogom tenni.”

Valódi Hírek