Megszólalt Schmid Julia: Kiderült, miért nem oltatta be magát az olimpia előtt

Kényszerhelyzetbe hozták, önhibáján kívül nem tudta felvenni az oltást.

Beszámoltunk róla, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) szombaton bejelentette, a kajak-kenu szlalom szakágban kvótás Schmid Julia lemondott a tokiói ötkarikás szereplésről, miután a MOB július 9-én azt a döntést hozta, hogy csak a koronavírus ellen védett sportoló lehet a magyar csapat tagja.

A közleményében a MOB ugyanakkor nem részletezte azt, hogy Schmid, aki az első magyar sportoló lett volna az olimpián szlalom kajak-kenuban, miért nem vesz részt az ötkarikás játékokon.

A sportoló most a Blikknek adott interjújában elmondta,

egyáltalán nem arról van szó, hogy oltásellenes lenne, hiszen egy bécsi klinikán állatorvosként dolgozik, ezért tisztában van a vakcinák fontosságával.

„Viszonylag későn szereztem meg a kvótát, sok versenyen vettem részt, és amikor lett volna lehetőségem oltatni, migrénes fejfájással küzdöttem, hánytam, ágyhoz voltam kötve”

– mondta el Schmid, hozzátéve, mivel ekkor még a MOB nem tette kötelezővé a vakcinát, július elején még elutazott Japánba edzőtáborozni, és

a terve az volt, hogy az olimpia után oltatja be magát.

Csakhogy július 9-én a MOB azt a döntést hozta, aki nem oltatja be magát koronavírus ellen, nem vehet részt az olimpián.

A sportoló elmondta, nem értette a MOB döntését, hiszen így hét nappal az olimpia előtt kaphatta volna meg az első adagot, ami még szinte semmilyen védettséget nem biztosított volna.

„Viszont, a mellékhatások veszélyeztethették volna a szereplésemet, én pedig ezt nem akartam kockáztatni”

– mondta Schmid, akivel a MOB egy héttel ezelőtt azt közölte, Tokióban megkaphatja a vakcinát.

„Bíztam benne, hogy hallgatnak rám, az észérvekre, de azt a választ kaptam, vagy elfogadom most a vakcinát, vagy mehetek haza.

Nem én döntöttem úgy, hogy lemondok a szereplésről, kényszerhelyzetbe hoztak”

– tette hozzá a sportoló, aki elmondása szerint nehezen tudja majd megemészteni azt, hogy nem vehet részt a nyári játékokon, holott évekig ezért dolgozott.

(Blikk nyomán)

Valódi Hírek