Itt van Orbánék hivatalos válasza arra, hogy az EB visszadobta a magyar helyreállítási tervet

Akkora hazugság, hogy hajlítja a teret.

Mint arról mi is beszámoltunk, az Európai Bizottság kedden nyilvánossá tette a második jogállamisági jelentést, egyúttal visszadobták a magyar kormány helyreállítási tervét, annak elfogadását pedig feltételekhez kötötték.

Varga Judit már őrjöngött egy sort közösségi oldalán a hír miatt, most azonban megérkezett a Fidesz hivatalos közleménye is.

A jogállamisági jelentésben teljesen világosan vázolják, mik a problémák a magyar állam működésével — ilyen többek közt a tény, hogy az ügyészséget nem lehet függetlennek nevezni, a sajtó nem szabad, de nehezményezik az intézményesített korrupciót is.

Az EB azzal a feltétellel hajlandó elfogadni a magyar helyreállítási tervet, hogy a kormány igazságügyi reformot hajt végre, és garanciát ad arra, hogy az OLAF által feltárt korrupciós ügyeket kivizsgálja.

Ez áll tehát a jelentésben, ehhez képest Varga Judit bejegyzéséhez hasonlóan most a Fidesz hivatalos közleménye is arról szól, hogy a kormány által gyermekvédelmi törvénynek nevezett melegellenes törvénnyel van baja a Bizottságnak.

Ez már csak azért sem igaz, mert a melegellenes törvény miatt külön bírósági eljárást indított a Bizottság, az nem képezi a jogállamisági jelentés témáját.

Íme a Fidesz közleménye:

„Brüsszel ránk akarja erőltetni saját politikai, ideológiai elvárásait, ezért támadja hazánkat. Az Európai Bizottság jelentése nem más, mint egy jogi köntösbe bújtatott nyílt politikai zsarolás Magyarországgal szemben.

A dokumentum, a tavalyihoz hasonlóan, tele van abszurd és valótlan állításokkal, amiket a Soros-szervezetek diktáltak le Brüsszelnek, mert Magyarország nem enged az európai liberális véleményhegemóniának.

Mi azonban továbbra sem engedünk a politikai nyomásgyakorlásnak. A jövőben is határozottan fel fogunk lépni az illegális migrációval szemben és kiállunk a gyermekek védelme mellett, mert az LMBTQ-propagandistáknak nincs helye sem az óvodákban, sem az iskolákban.”

Valódi Hírek