Kiakadt a szakértő Orbán reggeli interjúján: Részletesen felsorolta, mi a baj a bejelentésekkel

Egy gond a sok közül, hogy a harmadik oltás nem kegy.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, Orbán Viktor szokásos péntek reggeli rádióinterjújában több fontos változást is bejelentett.

Ezek közé tatozik többek közt a harmadik oltás felvétele, amire augusztus végétől lesz lehetőség. Arról, hogy melyik oltóanyagot kapja a beteg, a háziorvos dönt,

az egészségügyi dolgozók beoltása pedig kötelező lesz.

A háziorvosoknak személyesen kell majd felkeresniük a be nem oltott időseket, az iskolákban pedig felvehetik az oltást a 12 évesnél idősebb gyerekek.

Dr. Kunetz Zsombor Facebook-oldalán reagált a bejelentésekre, sorrendben rávilágítva, hogy mi is a legnagyobb probléma velük:

„– nem, nem az nem kegy, hogy a Kormány az elhibázott járványkezelése következtében azok is kaphatnak harmadik oltást, akiket a közösség érdeke miatt, nem kellően bevizsgált, az Európai Unió Gyógyszerügynöksége által el nem ismert oltóanyaggal oltottak be.

Különösképpen nem kegy azok számára, akiket a Sinopharm első adagjával oltottak be, amelynek tű mérete mindössze 16 mm-es volt, nagyon rövid, és azok számára sem kegy, akiket a gyártói ajánlás ellenére oltottak be ezzel az oltóanyaggal, azaz a 59 évesnél idősebb emberek számára.

Ez nem kegy, hanem a Kormány alapvető kötelessége!

— Azzal a mondattal, hogy az orvos dönti majd el, hogy ki milyen típusú harmadik oltóanyagot vehet fel, Orbán beismerte, hogy

NINCSEN Magyarországon szervezett járványkezelés,

ehhez NINCSENEK megfelelő szakemberek. Ugyanis az rendben van, hogy az orvos dönt, de ajánlásokat a Kormány szerveinek kellene elkészítenie Országos Tisztifőorvosi Hivatal, NNK, Müller Cecíliának dolgoznia kellene végre valahára.

— Az egészségügyi dolgozók kötelező beoltásával kapcsolatban: egyrészt én ezt csak üdvözölni tudom, ezt nagyon nem kellene magyarázni miért fontos. Másrészt sajnos nagyon kiélezett a helyzet az egészségügyben, köszönhetően a Kormány teljesen elhibázott járványkezelésének és a jogállási törvény szellemének.

Ezért én attól tartok, hogy ez a döntés további egészségügyi dolgozókat fog a

kilépésre, pályaelhagyásra kényszeríteni,

ami tovább fogja csökkenteni az így is elég alacsony színvonalú hozzáférést az egészségügyi szolgáltatásokhoz. Éppen ezért sokkal óvatosabban kellene ezzel a kérdéssel bánni. Legyen kötelező az oltás ebben a szektorban, DE vonják vissza a jogállási törvényt a béremelés, és a hálapénz krimianalizálása kivételével, ÉS azonnal öntsék rá a GDP-t a szakdolgozókra, illetve az egészségügyben dolgozókra. Most van az a pillanat, amikor ezt a teljes szektort nagyon, de tényleg nagyon meg kell fizetni!

— Ismét a kormányhivatalok és az állami adminisztratív szervezetek helyett

a háziorvosokat kívánják újabb adminisztrációval terhelni

a gyógyítás helyett.

— Ez végre vitán felül fontos intézkedés, persze ettől még nem lesz védett a gyerek az oltás után instant.”

 

Valódi Hírek