Gigaköltségvetésből készül film Hunyadi Jánosról: Itt vannak a forgatás részletei

Nem sajnálja rá a pénzt a kormány.

Nemzetközi filmsorozatot forgatnak Magyarországon, amely Hunyadi János életéről fog szólni. A film céljaira az állami Nemzeti Filmalap 3,6 milliárd forintot fordít. A kormány ezen felül további 6,9 milliárdot szán a film elkészítésére, így elmondható, hogy mindösszesen 10 és félmilliárdos gigaköltségvetésből foroghatnak a kamerák.

A film alapjául Bán Mór Hunyadi-könyvsorozata szolgál. A produkcióban megjelenik majd a magyar történelem egyik legjelentősebb csatája, a nándorfehérvári csata, és a nézők Hunyadi életével és életvitelével is megismerkedhetnek.

Tavaly az Indexnek nyilatkozott Káel Csaba filmügyi kormánybiztos. „A páratlan alapanyag, a kiváló hazai szakemberek, a világsikereket jegyző Robert Lantos, a Beta Cinema világforgalmazó és a Kormány jelentős támogatása együtt biztosítja, hogy a hazai sorozatgyártás nemzetközi szintre lépjen” — nyilatkozta.

A filmet a Beta Cinema nemzetközi filmforgalmazó a Variety magazinban jelentette be. A film producere a kanadai-magyar származású Robert Lantos, a produceri csapatot pedig Krsko Tibor, Hazai Cecília és Hazai Kinga alkotja.

A forgatókönyv írói George Mihalka, Lengyel Balázs, Lovas Balázs, Ruttkay Zsófia és Veres Attila. A készítők célja, hogy nemzetközi szinten is élvezhető, és a magyarság számára örökérvényű sorozatot hozzanak létre.

(Index nyomán)

Valódi Hírek