Így dicsőíti az önkormányzat a súlyos botrányokba keveredett fideszes képviselőt

Látnod kell, hogy elhidd!

A 444.hu kiszúrta, hogy érzelmileg túlfűtött posztokban dicsőíti Szatmáry Kristófot, a XVI. kerület fideszes országgyűlési képviselőjét a kerület önkormányzati illetőségű Facebook-oldala, valamint Kovács Péter polgármester. Ahogy a portál is kiemelte, nem meglepő, hogy a fideszes városvezetőket dicsőítik a helyi médiumok, azonban a XVI. kerületben sikerült új szintre emelni a propagandát.

A pesti kertváros fideszes polgármestere, Kovács Péter Facebook-oldalán innovatív bejegyzést osztott meg.

A Szatmáry-számláló (!) azt hivatott megmutatni, hogy a kormánypártok kerületi országgyűlési képviselője mennyi pénzt lobbizott ki

a kerület számára.

A 2010 óta regnáló, egyébként több botrányban is érintett Szatmáry Kristóf tevékenységének sikerességét mérő számláló hetente megjelenik a polgármester Facebook-oldalán, így

kétségtelen, hogy elkezdődött a választási kampány.

A táblázat tanúsága szerint a képviselő több mint 13 milliárd 800 millió forintot lobbizott ki a kerületnek — azonban nem derül ki, hogy 4, 8, vagy közel 12 év alatt. A számlálóban még meg nem valósult, csupán tervezés alatt álló projektek is szerepelnek, amelyek súlyos tízmilliókat jelentenek a táblázatban.

Kovács Péter azonban nem csupán a Szatmáry-számlálóval, hanem hálálkodó kommentekkel is balzsamozza Szatmáry lelkét. „Ha nem lenne ilyen tevékeny képviselőnk, mint Szatmáry Kristóf nem fejlődne ilyen gyorsan a Kertváros. Köszönöm áldozatos munkáját” — írta egyik kommentjében.

A XVI. kerületi önkormányzat Facebook-oldalán hasonló információk jelennek meg hétről hétre. A posztok mellett a méltatlankodó kommentelőknek is szívesen válaszolnak. Az egyikük nem értette, hogy „az egyáltalán nem részrehajló Parlamentben” hogy tudta kiharcolni Szatmáry a támogatásokat. Az önkormányzati munkatárs szerint

sok munkával, jó tervekkel és elszántsággal„.

Szatmáry Kristóf egyébként nem csupán jó hírekkel kerül be a médiába. Az Átlátszó tavaly kiderítette, hogy közel 130 millió forintos támogatást kapott balatoni borászatának és panziójának építésére.

A 24.hu 2018-ban arról írt, hogy a képviselő közeli rokonságába tartozó cég, a Szatmáry Kereskedelmi és Szolgáltató Bt. bejelentetlenül alkalmazza dolgozóit. A vállalkozásról kiderült, hogy több alkalommal nyugtát sem állított ki a vásárlók részére.

(444.hu/24.hu/Átlátszó)

Valódi Hírek