Halálos fenyegetéseket kapott, elmenekül az országból a Meseország mindenkié szerkesztője

A melegellenes törvény is közrejátszott a döntésben.

Halálos fenyegetéseket is kapott, elhagyja az országot a Meseország mindenkié című meséskönyv szerkesztője — írta meg a 24.hu a Reuters nyomán.

Nagy Boldizsár, a Meseország mindenkié című gyerekkönyv szerkesztője elhagyja Magyarországot, miután életbe lépett a Fidesz melegellenes törvénye

A könyv kapcsán tavaly alakult ki hatalmas botrány, miután Dúró Dóra ledarált egy példányt, a fideszes honatyák pedig

felváltva akadtak ki az „érzékenyítő” tartalmon.

Más kérdés, hogy az ellenkampánynak szánt hírverés olyannyira sikeres volt, hogy a Meseország mindenkié című kötet szinte azonnal a book24.hu eladási toplistájának első helyére került.

A téma nagyobb volumenű folytatása nemrég jött a Fidesz melegellenes törvényével, amelyet a pedofilellenes törvénycsomagba bugyoláltak, összemosva ezzel a pedofil bűnözőket az LMBTQ-közösség tagjaival.

A törvény megtiltja az iskolában a homoszexualitás „népszerűsítését”, és a médiában is korlátozná az LMBTQ-tartalmak „megjelenítését”.

Nagy Boldizsárt telefonon érte el a 24.hu. A szerkesztő azt mondta a lapnak:

azért költöznek külföldre, mert itthon nem érzik magukat biztonságban.

„De szeretnénk tovább folytatni azt a munkát, amit itthon elkezdtünk és csinálunk, csak nem feltétlenül Magyarországról. Nem arról van szó, hogy meg vagyunk félemlítve, így elhúzunk és abbahagyjuk, csak szeretnénk fizikailag máshol lenni”

— fogalmazott. Nagy és párja szeretne majd gyermeket örökbe fogadni, de ez is lehetetlen lett Magyarországon, így nem látták értelmét tovább maradni.

Valódi Hírek