Teljes agybaj: Feljelentették és megbüntették a DK-s képviselőt, mert lefotózta a kijárási tilalom alatt edző focistákat

A fordítva ülnek a lovon még enyhe kifejezés.

A Demokratikus Koalíció komáromi képviselője, Dr. Nemes Andrea még februárban tett közzé egy fotót közösségi oldalán arról, hogy a győri ETO-pályán a kijárási korlátozás ellenére is edzenek 20:00 után a focisták.

Erről a posztról van szó:

Pár nappal később a komáromi Fidesz Facebook-oldalán tettek közzé egy képernyőfelvételt a bejegyzésről, azzal a szöveggel, hogy

“Megsérthette a kijárási tilalmat Nemes Andrea DK-s képviselő”.

Ezután a Komáromi Rendőrkapitányság egyik munkatársa a helyi Fidesz Facebook-bejegyzése alapján feljelentette a dr. Nemes Andrea által közzétett fénykép készítőjét szabálysértésért, a kijárási korlátozás megszegése miatt.

A képviselőt 70.000 forintra büntették, de megfellebbezte a döntést, indoklásában jelezve, hogy a kérdéses időpontban orvoshoz ment, és az orvos által kiadott igazolás birtokában indult haza Győrből Komáromba.

Szerinte ezzel nem szegte meg az akkor érvényben lévő szabályokat, mivel a nőgyógyászati vizsgálat elmaradása egészségkárosodást, életveszéllyel fenyegető helyzetet okozott volna, illetve életvédelmi szempontból is indokolt volt.

A Győri Járásbíróság végül

a képviselőnőnek adott igazat,

és megszüntette az ellene folyó szabálysértési eljárást, vagyis nem kell büntetést fizetnie.

Nemes Andrea Facebook-oldalán részletezte az ügyet:

„Micsoda világot élünk? A Komáromi Rendőrkapitányság már a komáromi Fidesz Facebook oldaláról tájékozódik?

Történt, hogy februárban orvoshoz kellett mennem Győrbe.

És mivel az orvos másodállásban praktizált, időpontot csak este 20:00 körüli időpontra kaptam. (Februárban a kijárási korlátozás akkor kezdődött és kizárólagosan a magánegészségügy volt elérhető) Már odafelé is láttam, hogy Győrben az ETO pályán edzenek, majd visszafelé 20:00 óra után szintén pályán voltak a fiúk.

Az igazságérzetem azt mondta, hogy ez pozitív diszkrimináció (focista sportolhat, mindenki másnak otthon a helye), így Facebook bejegyzést készítettem. A Komáromi Fidesz rögtön világgá kürtölte, hogy egy ügyvéd biztos nem munkaügyben járt Győrben.

Aztán jött egy idézés és a kihallgatás.

Nagy nehezen megkaptam a feljelentést is.

Mit adj Isten, kiderült, hogy XY, a Komárom Rendőrkapitányság embere „tudomására jutott”!!!, hogy a komáromi fidesz facebook oldalán megjelent egy poszt, hogy megsértettem a kijárási korlátozást és ha már „tetten ért”, hogy 20:00 óra után nem otthonról bontom a NER egységét, gyorsan nagy bátorsággal ismeretlen személy ellen tett feljelentést Győrben. Hiába mutattam az orvosi igazolást…

Azt mondták nem volt életveszély, így orvoshoz se mehettem volna. Bár, hogy ezt honnan tudták??!, mert az orvos felkeresésének indokáról meg sem kérdeztek. Bizony, meg is lett a büntetésem,

70.000 Ft összegű bírság formájában.

Ügyvédként tőlem viszont az ügyfelek nem azt várják el, hogy összerezzenjek, ha egy komiszár rám dörren, így természetesen megfellebbeztem. Önnek mi a véleménye? Politikailag nem szagos az ügy egy kicsit?! Nyilván a bíróság is átlátta a helyzetet és természetesen HATÁLYON KÍVÜL is helyezte a bírságoló határozatot.

Mondhatnánk, hogy HAPPY END-vel zárult az ügy, de nem mondom. Ez az egyetlen ügy a mai magyar közélet több igazságtalanságát is felvonultatja. Vannak egyenlők és egyenlőbbek. (Ez így egyenlőtlen.) Van, akit véd a törvény (illetve többlet jogosultságot ad) és van akit nem. Ha valaki nem áll be a sorba, akkor az „kiemelt figyelmet” kap.”

(kiemelt kép: civilhetes.net)

Valódi Hírek