Kövér László úgy tudja, az elmúlt 12 év legfontosabb törvénye a Fidesz melegellenes jogszabálya

A házelnök azt mondta, Magyarország addig marad az EU tagja, amíg az össze nem omlik.

Interjút adott a Mandinernek Kövér László, aki

az elmúlt tizenkét év egyik legfontosabb törvényének tartja a Fidesz pedofilellenesnek nevezett valójában homofób törvényét.

A házelnök szerint a jogszabály érintő uniós kritikák irracionálisak, és a nyugat-európai politikusok valójában a saját frusztrációikat vetítik ki ezzel.

Kijelentette az Európai Unióból érkező kritikák ellenére

Magyarország az EU tagja marad, ameddig az össze nem omlik.

Kövér László szerint az unió biztosan össze fog omlani, mert „fenntarthatatlan pályán mozog gazdasági, társadalmi, szellemi és erkölcsi értelemben egyaránt.”

Ugyanakkor hozzátette, az EU a magyar nemzeti érdekek képviseletére évszázadok óta a legelőnyösebb feltételeket, legnagyobb mozgásteret kínáló konstrukció. De már egyre kevésbé, mivel egyre erőszakosabban, gyorsuló ütemben próbálják egyfajta atlanti birodalommá alakítani, tette hozzá.

A Fidesz kiszakadásáról az Európai Néppártból

A házelnök elmondta, nem örült annak, hogy a Fidesz kilépett az Európai Néppártból, de szerinte a helyzet tarthatatlan volt, mert

„folyamatosan provokáltak, megpróbáltak megalázni bennünket szabad szemmel láthatatlan támogatottsággal bíró pártocskák”.

A Fudan Egyetemről

A kínai egyetem budapesti kampuszával kapcsolatban elmondta, most, hogy látja az a körül kialakult „cirkuszt”, meggyőződött arról, hogy jó döntés született.

Szerinte azok az országok, amelyek féltik Európa biztonságát, valójában dinamikusan növelik a Kínával folytatott gazdasági kapcsolataikat. Hozzátette, számos ország felsőoktatása áll kapcsolatban kínai partnerintézményekkel, ezért szerinte csak azért teszik szóvá a magyarországi kampuszt, mert

„amit nekik szabad, azt nem szeretnék, ha az ő engedélyük nélkül mi is megtennénk”.

A Borkai- és a Szájer-ügyről

Azt mondta, azok erkölcsileg elfogadhatatlanok, ugyanakkor Szájer Józsefet tiszteli azért, amit a többi között EP-képviselőként vagy jogtudósként tett.

Szerint viszont a két botránnyal járól „pofonok” és azok kezelése

megmutatta, hogy a Fideszben még vannak erkölcsi normák.

Az ellenzéki összefogásról

Kövér László szerint az ellenzéknek semmilyen elképzelése sincs a kormányzásról, csak jópofának gondolt bemondásokkal próbálják traktálni a nagyérdeműt, amik ráadásul egymással is szöges ellentétben állnak.

A jövőjéről

Arra a kérdésre, hogy leváltaná-e Áder Jánost az államfői poszton, úgy válaszolt, nem látja, hogy ennek most realitása lenne. Ám ha a megfelelő időben felkérést kapna arra, akkor sem lenne nagyon lelkes, mert soha nem voltak ilyen típusú ambíciói. Ugyanakkor, ha kellene, akkor vállalná.

„Ha szembe kell nézni valamivel, nem térünk ki a feladat elől”

– fogalmazott Kövér László.

(24.hu nyomán)

Valódi Hírek