Kínos baromságot posztolt Varga Judit — Alaposan helyretette őt egy újságíró

Touché!

Hollandiában lelőnek egy újságírót, mégis a magyar sajtószabadságot féltik!”

– írta Varga Judit igazságügyi miniszter szerda este a Facebook-oldalán azzal kapcsolatban, hogy kedden Amszterdam belvárosában Fegyveres merénylet célpontja volt egy ismert holland bűnügyi újságíró, Peter R. de Vries.

A holland újságírót ért támadásról az igazságügyi miniszternek valamiért a magyar sajtószabadság helyzete jutott eszébe.

Mint írta, miközben Magyarországon az újságírók békében végezhetik a munkájukat, minden körülmény adott ehhez, az újságírói vélemény szabad, a szabad sajtó kiegyensúlyozott és valódi médiapluralizmus érvényesül, addig „az Európai Unió több tagállamában azért gyilkoltak meg újságírókat, mert a munkájukat végezték”.

„Persze tudjuk, hogy az olyan „függetlenobjektív” szervezetek, mint az Újságírók Határok Nélkül szerint Magyarországon nem létezik szabad sajtó és az újságírók félelemben élnek. Szerintem erről most inkább Mark Rutte holland kormányfővel beszélgessenek!

Magyarországon a sajtószabadság köszöni szépen, jól van, nem kér az újabb politikai lejárató hadjáratból!”

– tette még hozzá a miniszter.

Varga Judit bejegyzésére csütörtök reggel a Jelen publicistája, Ónody Gomperz Tamás is reagált a Facebook-oldalán. Ónody bejegyzésében azt írta:

„Azért vegyük észre, hogy mára

a miniszteri pozíció lényegében helyettes szóvivői állásra fokozódott le.

Persze egy kommunikációs kormányban ez így adekvát, de azért mégis, aki nem tudná, hogy a miniszteri rang egykor valamiféle méltóságot is jelentett, az biztos azt hiszi, hogy a miniszter valójában a sajtóosztály legjobban fizetett referense. Itt van például a mellékelt miniszteri aktivitás.

Az „érv” kábé annyira értelmes mint az, hogy Bécsben egy zöldséges felpofozta a szomszédját, mégis a kínai átnevelő táborokat kritizálják. Vagy: egy frankfurti étterem konyhájában lejárt tejet találtak, mégis az orosz börtönállapotok miatt aggódnak.

Miniszterre ebben a kormányban azért van szükség, mert egy önérzetesebb sajtóreferens azonnal felmondana, ha ilyeneket kellene kiposztolnia”

– fogalmazott a publicista.

Valódi Hírek