Blikk: Vajna Tímea miatt leálltak a Puskás Ferencről szóló film előkészületei

Mikor teljesülhet Andy Vajna álma?

A Puskás Ferencről szóló filmnek 2017-ben láttak hozzá, Andy Vajna 2019-es halála azonban megakasztotta a folyamatokat. A néha filmügyi kormánybiztos halála után ugyanis özvegyére, Vajna Tímeára szálltak a film jogai, az elmúlt egy évben pedig említés sem esett a készülő moziról.

Holott tavaly júliusban még arról lehetett hallani, hogy a projekt célegyenesbe került, a forgatókönyv kész és már a szereplőkön is lehet gondolkodni.

„A Nemzeti Filmintézethez eddig nem érkezett beadvány a Puskás-film kapcsán, amely csalhatatlan jele lenne annak, hogy megkezdődtek a film előkészületei”

– tudta meg a Blikk a Magyar Nemzeti Filmintézettől.

Nagy változásról nem tudok beszámolni, hiszen a világjárvány mindent lelassított a filmgyártásban is. Az egyeztetések zajlanak, dolgozunk azon, hogy a mozi elkészüljön. Pár hónappal ezelőtt elkészült egy újabb, már átdolgozott változata a forgatókönyvnek.

Az Eszterhas-könyv jogait birtokló örökössel, Vajna Tímeával is folyamatos kapcsolatban vagyok, ahogy mindenki mással, aki hozzájárulhat egy jó Puskás-film elkészítéséhez.

– nyilatkozta a Blikknek a Puskás-ügyek nagykövete, aki még Andy Vajnával együtt kezdett el dolgozni a filmen.

A lap azt írja, Vajna Tímea huzamosabb ideje az Egyesült Államokban, Miamiban tartózkodik. Korábban arról beszélt, ahhoz, hogy hozzá kerülhessenek a jogok, le kell zárulnia a hagyatéki tárgyalásnak.

Csak az állampolgárság megszerzése után járhatok el céges ügyekben, csak azután lesz aláírási jogom. Erre még várni kell, hiszen 2021-ben kérvényezhettem először az állampolgárságot.

– mondta az özvegy.

(Blikk nyomán)

Valódi Hírek