Mi történt? 15 év után otthagyja a HírTV-t Orbán propagandistája

Földi-Kovács Andrea július 16-án lesz utoljára látható a csatornán.

Hétfő délben a Hír TV közleményben tudatta, hogy Földi-Kovács Andrea 15 év után távozik a csatornától. A Magyarország Élőben című közéleti műsor műsorvezetője július 16-án lesz látható utoljára a képernyőn.

A távozását bejelentő közleményben Földi-Kovács úgy nyilatkozott:

„Hálás vagyok a kollégáimnak és a nézőknek, hogy kisebb-nagyobb megszakításokkal több mint 15 évig volt életem része a HírTV. Itt kezdtem a pályafutásomat és a ranglétrát végig járva szinte minden olyan feladatot elsajátíthattam, amely a modern hírtelevíziózáshoz szükséges.

Köszönöm a lehetőséget és a bizalmat az irányomban, de hosszas mérlegelés után úgy döntöttem, hogy a jövőben másfajta szakmai feladatokkal és kihívásokkal szeretnék foglalkozni.

Földi Kovács a televíziós pályafutását 2005-ben kezdte a HírTV-nél, ahol oknyomozó riporter, hírolvasó, majd főműsoridős politikai és közéleti műsorok állandó vezetője lett.

2015-től két éven át az MTVA Ma este című műsorának lett a háziasszonya, majd 2015-ben (Simicska Lajos és Orbán Viktor konfliktusa után), „lelkiismereti okok” miatt távozott a csatornától és az Echo TV-hez igazolt.

A HírTV-hez való 2018-as visszatérése után a Credo című közéleti magazin és a Magyarország élőben műsorvezetője volt.

„Köszönjük Andreának az éveken át tartó lelkiismeretes és odaadó munkáját. Szakmai munkájával nagyban hozzájárult televíziónk sikereihez. Új feladataihoz sok sikert kívánunk!”

– nyilatkozta Gajdics Ottó, a HírTV tartalmi igazgatója.

Földi-Kovács Andreát 2020 októberében a magyar kormány a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjében részesítette, 2019-ben pedig Kásler Miklós emberi erőforrások miniszterétől kapta meg a Táncsics Mihály-díjat.

Kapcsolódó cikkünk:

https://nyugatifeny.hu/2019/02/17/ez-csodalatos-elo-adasban-egettek-szenne-a-hirtv-legirritalobb-berhazudozojat-video

Valódi Hírek