Szétesett az MSZP komlói szervezete: A helyi elnök és a tagok is kiléptek a pártból

Besokalltak az MSZP vezetésének elmúlt hetekbeli machinációitól.

Többedmagával bejelentette kilépését Barbarics Ildikó, az MSZP komlói szervezetének elnöke. A politikus a Dunántúli Naplónak nyilatkozva elmondta: a kilépési hullámot az indította el, hogy a pártvezetés a megkérdezésük nélkül állította félre, majd zárta ki Szakács Lászlót.

Barbarics pontosan nem tudta megmondani, hogy hányan hagyták el komlón az MSZP-t, mert a tagok az országos elnökségnek küldték meg közvetlenül a kilépésüket, de hozzátette: nagyon sokan jelezték neki telefonon, hogy szakítanak a szocialista párttal.

A politikus elmondta: ő maga is benyújtotta az elnöki tisztségéről való lemondását kilépésével együtt.

„Sérelmezzük azt, hogy az alapszervezet megkérdezése nélkül döntött az országos elnökség arról, hogy az MSZP mégsem Szakács Lászlót fogja támogatni a Baranya 2-es választókörzet előválasztásán. Ugyanígy nem kérdeztek meg minket arról sem, hogy Szakácsot kizárják a pártból”

– indokolta döntését.

Barbarics Ildikó, MSZP volt komlói elnöke

A komlói MSZP már régóta nem ápolt felhőtlen kapcsolatot a párt vezetésével. Barbarics felidézte, 2018-ban nem nézték jó szemmel, hogy az MSZP nem indította Szakács Lászlót a Baranya 2-es körzetben az országgyűlési választáson.

„Már akkor is ő volt az egyik legesélyesebb jelölt, mégis félreállították. Azt sem vettük jó néven, de ez a mostani történet különösen felháborító”

– tette hozzá.

Mint arról beszámoltunk: alig egy hónappal azután, hogy a párt bejelentette, Szakács Lászlót indítják képviselőjelöltként az MSZP és a Párbeszéd színeiben, a szocialista pártvezetés meggondolta magát, és kihátrált saját politikusa mögül.

Ezek után nem sokkal az MSZP Országos Etikai és Fegyelmi Ügyek Tanácsa ki is zárta Szakács Lászlót, a saját volt alelnökét a pártból.

(bama.hu nyomán)

Kapcsolódó cikkeink:

Most érkezett: A baranyai erős embert, Szakács Lászlót is kizárták az MSZP-ből

.

FRISS: Az MSZP kizárta a pártból a saját volt elnökét, Molnár Gyulát

.

Valódi Hírek