Operatív törzs: Magyarország készen áll a harmadik adag vakcina beadására

A kínai kotyvalék esetében ugyanis sokaknál nem alakult ki védettség.

„A vakcinagyártók alkalmazási előirata szerint alkalmazzuk a vakcinákat, ha a járvány úgy alakul, Magyarország készen áll a harmadik oltásra” — közölte az operatív törzs az RTL Klub Híradójával.

Mi is beszámoltunk arról, hogy a Videoton dolgozóinál végzett vizsgálatokból kiderült: ha nincs antitestes védelem, akkor

T-sejtes immunitás sem alakult ki

a 60 év felettiek nagy részénél, akiket kínaival oltottak. Korábban magyar orvosok, köztük Merkely Béla is arra hivatkozott, hogy nem feltétlenül szükséges nagy mennyiségű antitest termelődése a vírus elleni védettséghez, hiszen az másként, például T-sejtes immunitással is kialakulhat.

A kínai vakcinával oltottak ötöde esetében meg nem jelenő antitestekkel kapcsolatban Rusvai Miklós víruskutató is hasonlóan nyilatkozott, szerinte október előtt be kellene adni a harmadik oltást, elejét véve egy negyedik koronavírus-járványhullámnak.

Az RTL az után kereste meg az operatív törzset, miután egyre nagyobb számban jelentkeznek olyanok, akiknél a kínai oltás után semmilyen védettség nem alakult ki.

A riportot itt tudod megnézni:

 

Valódi Hírek