Meglepő ajándékot küldtek Orbán Viktornak — nem vette át

Nem értékelte a jó szándékot.

“A szivárványszín zászló hozzátartozik Budapest utcaképéhez

— mondta Orbán Viktor a német sajtónak.

A Háttér Társaság és a Budapest Pride üdvözölték a miniszterelnök kijelentését, és készségesen vittek is egyet a Miniszterelnökségre, hogy a Karmelita kolostorra kifüggesszék.

A hivatal nem vette át a zászlót, így elpostázták számukra.

Úgy gondolják, hogy a most zajló Budapest Pride Fesztivál tökéletes lenne arra, hogy a kormányzat mindenki számára egyértelművé tegye: kiáll az LMBTQI emberek jogai mellett.

Míg a magyar közrádióban azt üzeni: “a homoszexuálisok hagyják békén a gyerekeinket”, addig külföldön gyanúsan magyarázkodik, azt bizonygatja a német lapoknak: ő a “homoszexuális fickók jogait védi”.

Semmiféle forrás nincs arról, hogy a miniszterelnök kiállt volna az LMBTQI embereket érintő jogok mellett.

— írja a hatter.hu.

Sőt, felidézik, ahogy Orbán 2003-ban nem szavazta meg az LMBTQI emberek hátrányos megkülönböztetését és zaklatását megakadályozó törvényt, ezen felül pedig sem 2007-ben, sem 2009-ben nem szavazta meg az azonos nemű párok számára jogokat biztosító bejegyzett élettársi kapcsolatról szóló törvényt.

2011-ben megszavazta az azonos nemű párok házasságát megtiltó Alaptörvény módosítást, 2013-ban az Alaptörvénybe a család kirekesztő fogalmát beíró negyedik alaptörvény-módosítást is.

2020-ban megszavazta az Egyenlő Bánásmód Hatóság megszüntetését, ugyanúgy, ahogy néhány héttel később az a nem házas személyek örökbefogadásának korlátozását is.

Komolyan megkérdőjelezhető az, tett-e valaha bármit Orbán Viktor az LMBTQI emberekért, ha

30 év alatt még annyit sem tudott elérni, hogy legalább a saját pártjának tagjai őszinte, boldog és teljes életet élhessenek.

— tette közzé gondolatait a Háttér Társaság egyesület.

Az elmúlt hetekben több gyűlölet-bűncselekményt is elkövettek LMBTQI emberek és támogatóik ellen: az LMBTQI-ellenes putyini propagandatörvénynek sajnos további kézzelfogható hatásai is lesznek.”

Valódi Hírek