Hatalmas pofáraesés: Közismert mémoldal posztjával rúgta arcon magát a fideszes kormánymegbízott (+fotó)

Pályázhat a legokosabb fideszes címére.

Hermann György, a Momentum VIII. kerületi önkormányzati képviselője hívta fel a figyelmet Facebook-oldalán arra a teljesen abszurd bejegyzésre, amit Sára Botond, a Fővárosi Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott, egykori józsefvárosi polgármester osztott meg a minap.

Sára önéletrajza szerint „Józsefvárosért 2011. április 1-je óta dolgozik”, de humorérzéke valószínűleg egyáltalán nincsen. Szerdán ugyanis egy közismert — és nagyon vicces — , sporttal foglalkozó mémoldal, a Trollfoci oldaláról osztott meg egy mémet, amit láthatóan sikerült halálosan komolyan vennie.

Noha a képből teljesen világosan látszik, hogy szerkesztett, Sárának ez nem szúrt szemet, közben valószínűleg úgy érezhette, hogy így jókorát tud rúgni a szerinte a Józsefvárost lezüllesztő baloldalba.

A nagy rugdosásban azonban sikerült arcon rúgnia magát.

Sára ezt a fotót osztotta meg:

Hermann György pedig a következőképpen értékelte az orbitális bakit:

„Sára Botondnak lassan saját rovata lehetne a Hírcsárdán 🙃

Botondunk a tegnapi nap megosztott a Trollfoci nevű mémoldalról egy képet, amit úgy kommentelt, mintha az egy valós hír lenne.

Idézem: „Sírjak? Nevessek? Mindenesetre szomorú, hogy Józsefváros újra csak a rosszra példa 😞 Köszönjük baloldal!”

A képről már egy óvodás is elsőre látja, hogy képszerkesztővel van odatéve az a busz. De nem csak ez mutatja meg, hogy Botond mennyire fogalmatlan. Íme:

👉 A képen a busz a menetiránnyal szemben parkol. Ilyen ugye nem fordulhat elő, mert akkor az úttest felé kellene kinyitni az ajtókat.

👉 A képen a busz Népszínház-utca-Auróra utca torkolatában áll, ha valóban ott lenne, igencsak belelógna a kereszteződésbe.

👉 Az Auróra utca a Népszínház utcától kifelé egyirányú, így meg sem közelíthető a parkolóhely ebből az irányból.

👉 A képről hiányoznak a felvezető járművek, de igazából egy olyan konvoj, ami a csapatbuszt kíséri, nem tudna végigmenni a forgalom teljes akadályozása nélkül a Népszínház utcán. (De igazából a francia csapat a Duna-parton lévő Marriott hotelben szállt meg, így nem is lenne indokolt a számukra, hogy erre kerüljenek.)

Sára Botond mindezeket akár tudhatná is, ha minimálisan ismerné azt a kerületet, aminek egy évig a polgármestere volt. Persze úgy, hogy Óbudáról járt be autóval, ez a hiányosság nem annyira meglepő.

☝️ És akkor jöjjön a slusszpoén, mivel Sára Botond oldalán számos hozzászólás érkezett, hogy ilyen állapotok korábban nem fordulhattak volna elő, mint ami a képen látszik.”

 

Valódi Hírek